Apple-patent beschrijft iPhone-camera met drie sensoren

Een nieuw patent van Apple beschrijft een iPhone-camera met drie lenzen en drie sensoren, die een zo accuraat mogelijk beeld vastleggen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone cameraEen nieuw patent van Apple beschrijft een hoogwaardige camera, waarbij er gebruik wordt gemaakt van drie lenzen en drie sensoren. Hiermee zou het mogelijk zijn om foto’s van een hogere resolutie en met preciezere kleuren te maken. Eén sensor wordt gebruikt voor luminantie, terwijl de andere twee worden benut voor chrominantie. De gehele camera is compact genoeg om in mobiele apparaten zoals de iPhone geplaatst te worden.

Het patent beschrijft hoe alledrie de sensoren een ander beeld opvangen, waarna de iPhone deze drie beelden combineert tot een enkele hoogwaardige foto. Wordt één van de drie lenzen geblokkeerd door een object, dan wordt de foto op basis van de overige twee lenzen gemaakt. Dat kan er wel toe leiden dat bijvoorbeeld de kleur iets minder precies wordt weergegeven.

Het patent belooft verbeteringen in toekomstige iPhone-camera’s, al moeten we uiteraard nog zien of Apple dit idee ook in de praktijk zal uitvoeren. De laatste geruchten lijken in ieder geval te beweren dat de volgende iPhone een tweekleurige ledflitser zal krijgen. Over een camera met drie lenzen hebben we voor de volgende iPhone nog niks gehoord.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2013, 13:40
Categorie Apps
Onderwerpen camera, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.