iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Apple TV nu officieel te koop in Nederland

De Apple TV is vanaf nu verkrijgbaar in de online Apple Store. Met deze mediaspeler bekijk je verschillende soorten video op je televisie via een hdmi-aansluiting.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TVTijdens het Let’s Talk iPhone-evenement kwam er onder andere een nieuwe iPhone en een definitieve datum voor de beschikbaarheid van iOS 5 voorbij, maar over de verkrijgbaarheid van de Apple TV via het officiële Apple-retailkanaaal in Nederland werd geen woord gerept. Toch staat de mediaspeler inmiddels in de Nederlandse online Apple Store. Daar wordt hij verkocht voor 119 euro.

De Apple TV stelt gebruikers in staat om onder andere films te huren vanuit de iTunes Store, zodat je ze op een televisietoestel kunt bekijken. Gelukkig zijn er in de Nederlandse iTunes Store nu ook films en muziekvideo’s te koop en te huur. Ook YouTube-video’s zijn te bekijken en zelfs filmpjes van een iPhone of iPad bekijk je op je televisie via AirPlay. Volgens de Apple Store is zelfs Vimeo te gebruiken door Nederlandse gebruikers, iets dat tot voorheen bij importeurs van de Duitse en Engelse versie nog niet mogelijk was.

De komst van de Apple TV komt niet helemaal onverwacht. Vorige week werd ontdekt dat Apple de Apple TV vanaf 4 oktober in Nederland ging verkopen. Dit verklaarde een anonieme bron.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 3:04
Categorie iDevices
Onderwerpen apple store, apple tv, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.