Apple introduceert iPhone 4S: zelfde uiterlijk, andere hardware

Apple heeft vandaag de iPhone 4S aangekondigd, geen iPhone 5 zoals veel mensen verwachtten. De iPhone 4S is de opvolger van de iPhone 4. De iPhone 4GS is vanaf 28 oktober 2011 beschikbaar in Nederland.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Apple iPhone 4SApple heeft vandaag op het Let’s Talk iPhone-event de nieuwe iPhone geïntroduceerd, de iPhone 4S. Deze is qua uiterlijk identiek aan de iPhone 4, maar de hardware binnenin is totaal anders. Zoals de Apple A5-processor, die twee keer sneller is dan de A4. Deze dual-core processor biedt zeven maal snellere graphics dan de huidige iPhone. Een andere grote vernieuwing is de Siri-spraakbesturing. De iPhone 4S komt op 28 oktober in Nederland beschikbaar.

Betere batterijduur en ontvangst

Twee veelgehoorde klachten zijn bij de iPhone 4S hopelijk opgelost: de batterijduur en slechte ontvangst. De batterijduur is verbeterd naar 8 uur gesprekstijd over 3G, 14 uur gesprekstijd over GPRS, 6 uur browsen over 3G en 9 uur over Wi-Fi. En zitten twee antennes in het toestel, waarbij de iPhone 4S intelligent kan schakelen tussen beide, wat een betere gesprekskwaliteit moet opleveren. Wat opvalt is dat de metaalkleurige antennerand rondom de iPhone is gewijzigd. De inkepingen zijn nu vergelijkbaar met de CDMA-versie iPhone 4. Hopelijk is daarmee antennagate ook uit de wereld geholpen. Tevens kan het toestel hogere datasnelheden van maximaal 14,4 Mbps aan.

De iPhone 4S komt beschikbaar in het zwart en wit en zal in de Verenigde Staten, Engeland, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland en Japan beschikbaar zijn op 14 oktober vanaf 199 dollar (bij een tweejarig abonnement). Je kunt in de VS vanaf 7 oktober een pre-order plaatsen. In Nederland moeten we wachten tot 28 oktober.

Meer informatie over prijzen en beschikbaarheid lees je in Dossier iPhone 4S en ons artikel iPhone kopen in Nederland.

De iPhone 4S heeft een verbeterde camera van 8 megapixels (3264×2448), met zo’n 60 procent meer pixels dan de camera van de iPhone 4. De camera heeft een backlit sensor en die 73 procent meer licht kan opvangen dan de sensor van de iPhone 4. Dit moet resulteren in betere foto’s. Dankzij een Hybrid IR-filter is het mogelijk om ook ‘s nachts betere foto’s te maken. De camera kan HD-video’s in een kwaliteit van 1080p opnemen, terwijl de iPhone 4 maximaal 720p HD aankan.

Misschien wel de grootste vernieuwing op de iPhone 4S is de slimme assistent Siri. Dit is een assistent die met behulp van kunstmatige intelligentie precies weet wat jij wil. Je kunt opdrachten op verschillende manieren formuleren. Bij de vraag “Heb ik een paraplu nodig?” weet Siri dat je het weerbericht wilt opvragen. Siri is voorlopig alleen beschikbaar in het Engels, Frans en Duits.

Een uitlegvideo van de iPhone 4S vind je via deze link op Apple.com. De complete keynote van het Let’s Talk iPhone-event vind je in dit artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 15:07
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.