iTV goud 1

‘Apple TV met A7-chip in 2014, Apple-televisie in 2015 of 2016’

Ming-Chi Kuo voorspelt dat Apple in 2014 een nieuwe Apple TV zal onthullen, gevolgd door een Apple-televisie in 2015 of 2016.

iTV goud 1Apple zal in 2014 een nieuwe Apple TV op de markt brengen die gebruikmaakt van de A7-chip in de iPhone 5s, iPad Air en iPad mini Retina. Dit stelt analist Ming-Chi Kuo. Het betreft een opvolger voor de huidige Apple TV’s, oftewel een klein apparaatje dat je via een HDMI-kabel aan je tv hangt. De in geruchten vaak genoemde Apple-televisie (iTV) laat volgens Kuo nog wat langer op zich wachten: deze wordt pas in 2015 of 2016 op de markt gebracht.

Grootste uitdaging voor de Apple-teleivisie ligt volgens Kuo bij de content die op de tv bekeken kan worden. Op het moment zijn er veel ecosystemen bij kabelbedrijven in meerdere landen, die Apple op één of andere manier zou moeten bundelen. Het kost daarna flink wat om de tv te fabriceren.

Geruchten wezen lange tijd op de onthulling van een nieuwe Apple TV tijdens het iPad-evenement in oktober dit jaar, maar uiteindelijk werd er geen woord gerept over de settopbox. De nieuwe Apple TV zal naar verwachting grotendeels hetzelfde uiterlijk hebben, maar met verbeterde interne hardware. Dat doet vermoeden dat de Apple TV ook een paar nieuwe functies zal ondersteunen.

Analisten grijpen deze week allemaal aan om hun voorspellingen over de Apple TV met investeerders te delen. Paul Gagnon van NPD DisplaySearch stelde eerder ook al dat de Apple-televisie nog tot 2015 op zich laat wachten, zodat Apple zich eerst op de iWatch kan richten. Gene Munster is op zijn beurt een stuk optimistischer en denkt dat we in 2014 wel de televisie zullen zien, maar Munster staat bekend om zijn soms overoptimistische voorspellingen.

De analyse van Kuo lijkt op het moment het meest waarschijnlijk: de bronnen van de analist zorgden er in het verleden voor dat hij meermaals vroege ontdekkingen maakte. Zo wist Kuo als eerste dat de iPod touch in meerdere kleuren zou worden aangeboden, ontdekte hij de Touch ID-vingerafdrukscanner en voorspelde hij dat deze zelfde scanner niet in de nieuwe iPads zou zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2013, 9:28
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, Ming-Chi Kuo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.