BearTek-handschoenen met iPhone-bediening handig voor motorrijders

BearTek heeft handschoenen die je met vingerbewegingen je iPhone of GoPro laten bedienen. Handig voor motorrijders en snowboarders.

beartekglovesTouchscreen-handschoenen zijn er in overvloed en nu de winter eraan komt zullen ze ook weer bij bosjes verkocht worden. Handig, want je hoeft de handschoenen niet uit te trekken wanneer je het touchscreen van je iPhone wilt bedienen. Maar het kan slimmer. Blue Fusion Technologies heeft de BearTek-handschoenen ontwikkeld, met daarin Bluetooth- en Wi-Fi-modules waarmee je je iPhone of GoPro-camera kunt bedienen. Je kunt foto’s maken, muziek afspelen, telefoneren en nog veel meer. Handig voor motorrijders en snowboarders, die een paar stevige handschoenen zoeken, die je tijdens het bedienen van je iPhone niet hoeft uit te trekken. Je hebt keuze uit zwart, zwart of zwart.

De Wi-Fi-module zorgt er bijvoorbeeld voor dat je tussen camera-intellingen kunt wisselen, een serie foto’s maakt of een video-opname start en stopt. Dit doe je door lichtgekleurde stripjes op de vingers aan te raken met de duim van dezelfde hand. Er zijn zes aanraakpunten op de linker handschoen en alles is met één hand te bedienen.

De BearTek-handschoenen zijn gemaakt van echt leer, versterkt met koolstofvezel om je knokkels te beschermen. Alle elektronica zit rondom de pols. De Wi-Fi-module gaat 80 uur mee op een batterij en heeft een bereik van 30 meter. Er zijn drie varianten: Classic ($95), Snow ($120) en Moto ($145), allemaal met ingebouwde sync-module. De modules zul je nog wel apart moeten aanschaffen: $140 voor de Bluetooth-module voor je iPhone of $140 voor de cameramodule voor GoPro-camera’s.

beartek_bediening

Onderstaand filmpje laat zien hoe je door duimbewegingen richting je vingers een apparaat kunt ontgrendelen, foto’s maakt en andere handelingen doet, waar je normaal je touchscreen voor moet aanraken. Dit is veel veiliger en sneller. De Bluetooth-module is nodig om de telefoon op te nemen en muziek af te spelen. Blue Fusion Technologies haalde via Kickstarter geld op voor de productie van deze handschoenen, die nu gewoon te koop zijn.

Meer informatie is te vinden op de BearTek-website.

Tipgever: Arno

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2013, 9:52
Categorie Accessoires
Onderwerpen handschoenen, motorola, snowboarden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.