Apple TV event kanaal

Drie manieren om vanavond het Apple-event te volgen

Apple's livestream van het grote iPhone 6-evenement is vanavond op drie manieren te volgen. We hebben ze alledrie voor je op een rij gezet.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Vanavond om 19:00 begint Apple’s grote media-evenement in Cupertino, waarbij waarschijnlijk de iPhone 6, iWatch en een mobiele betaaldienst aan bod komen. Dit evenement is ook te volgen via een livestream, die te bekijken is op de iPhone, iPad, Apple TV en op computers. In dit artikel noemen we drie manieren waarop je de livestream vanavond volgt.


Apple TV event kanaal

1. Apple TV

Kijken naar de livestream is op de Apple TV vrij makkelijk. Je hoeft de Apple TV namelijk alleen maar in te schakelen en het nieuw verschenen icoon voor het evenement te kiezen. Zie je het eventkanaal niet? Dan moet je de Apple TV mogelijk even herstarten. Dit doe je bij Instellingen > Algemeen > Herstart. Nog steeds geen nieuw Apple TV-kanaal? Dan moet je misschien nog een software-update uitvoeren via Algemeen > Software-updates > Werk software bij.

2. iPhone, iPad en Mac

Op iOS-apparaten en de Mac is de livestream vanavond te volgen op de Apple-website. Daar staat nu al een pagina klaar waarop de livestream vanaf 19:00 te bezichtigen valt. Je hoeft dus alleen maar op de volgende link te drukken of in Safari navigeren naar apple.com/live. Hier staat overigens ook een liveblog van Apple zelf, waarin de nodige aankondigingen worden besproken.

3. Windows-computers

De livestream wordt op Windows-computers niet ondersteund. Ga je vanavond naar Apple’s streampagina, dan kun je de video hoogstwaarschijnlijk niet openen. Maar niet getreurd: er zijn namelijk omwegen waarop je de livestream alsnog kunt volgen. Op Reddit staat de volgende methode beschreven:

  1. Download, installeer en start VLC Player.
  2. Klik in VLC Player op Media en Open Network Stream.
  3. Plak de volgende link: http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/14pijnadfpvkjnfvpijhabdfvpijbadfv09/m3u8/atv_mvp.m3u8 en druk op ok.
  4. Speel de video af.

Kan je niet kijken? Geen nood!

De livestream is niet de enige manier waarop je Apple’s evenement vanavond op de voet kunt volgen. Op iCulture doen we namelijk ook uitgebreid verslag van alle aankondigingen. In een eerder artikel hebben we uitgebreid beschreven hoe je het feestgeweld het beste via iCulture volgt.

Wat Apple in de livestream om 19:00 uur zal aankondigen is nog niet officieel bekend, maar een flinke lading geruchten geeft ons al een idee. Alles wijst op de onthulling van de grotere iPhone 6. Daarnaast komen de iWatch en een mobiele betaaldienst mogelijk aan bod.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.