‘Apple TV en iTunes Movie Store dit jaar in Nederland beschikbaar’

One More Thing heeft van bronnen gehoord dat de nieuwe Apple TV en de iTunes Movie Store nog dit jaar naar Nederland komen.

Apple TV 2De tweede generatie Apple TV en de iTunes Movie Store komen nog dit jaar naar Nederland. Dat melden onze collega’s van One More Thing op basis van eigen bronnen. De uitspraken zouden gedaan zijn tijdens een bijeenkomst bij Apple in Amsterdam. In november vorig jaar berichtte de website 9to5Mac nog dat de nieuwe kleinere Apple TV ‘op korte termijn’ ook in Nederland verkrijgbaar zou zijn. Hoewel de website daarover destijds geen informatie had, werd er wel gesuggereerd dat met de komst van de nieuwe Apple TV ook Nederland/België de mogelijkheid zouden krijgen om films en mogelijk ook tv-programma’s te kopen/huren.

De reden dat dit nog steeds niet mogelijk is, moet volgens de website gezocht worden in de regelgeving voor het kopen en downloaden van video-content:

Ingewikkelde regelgeving voor het kopen en downloaden van video-content heeft de plannen voor een Nederlandse iTunes Movie Store tot nu toe in de weg gestaan. Op de nieuwe Apple TV worden films en TV-series echter niet gedownload en gekocht maar gehuurd en gestreamt. Daarvoor gelden eenvoudiger regels en daarmee staat weinig meer in de weg van een Nederlandse Apple TV-videotheek.

Volgens One More Thing is het nog niet duidelijk of er naast films ook tv-series verhuurd gaan worden. Evenmin is bekend of Apple naast Amerikaanse ook Nederlandse films zal gaan aanbieden. In de videowinkel van onze oosterburen geldt dat in ieder geval wel voor tv-programma’s. Wanneer de Apple TV en iTunes Movie Store precies naar Nederland komen is nog niet duidelijk, maar volgens de bronnen van OMT kan ‘uitgegaan worden van 2011’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
69 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.