Apple TV concept afstandsbediening

‘Apple TV met App Store en nieuwe afstandsbediening komt in september’

De nieuwe Apple TV met een App Store en touch-afstandsbediening zal in september worden uitgebracht. De Apple TV tv-dienst volgt pas later.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV concept afstandsbedieningApple gaat de nieuwe Apple TV in september aankondigen, aldus bronnen van BuzzFeed. De nieuwe Apple TV krijgt ondersteuning voor apps, die werken met een nieuwe afstandsbediening met een aanraakscherm. De eerder in geruchten genoemde televisiedienst zou nog niet naar de Apple TV komen.

De nieuwe Apple TV heeft een dunner, aangepast ontwerp, met aan de binnenkant een A8-chip zoals in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Apple zal extra opslaggeheugen toevoegen aan de Apple TV, met daarop een vernieuwd besturingssysteem. De Apple TV kan hierdoor met Siri worden bediend.

De App Store stelt ontwikkelaars in staat om hun eigen iOS-apps voor de televisie te maken. Deze toevoeging wordt al jarenlang in geruchten genoemd. De App Store lijkt alleen bedoeld te zijn voor de nieuwe Apple TV. Wat er gaat gebeuren met de Apple TV uit 2012 is nog niet bekend.

De televisiedienst voor Apple TV zou pas later worden geïntroduceerd. Op het moment zijn de afspraken met contentbedrijven nog niet rond, waardoor Apple de dienst nog niet kan toevoegen.

BuzzFeed lijkt betrouwbare bronnen te hebben gesproken over de Apple TV. De site beweerde in maart dit jaar nog precies hetzelfde. Ze zeiden toen dat de Apple TV in de zomer van 2015 te koop zou zijn. Nu zegt de site dat het allemaal in september zal gebeuren. We houden een kleine slag om de arm. De afgelopen jaren werd er geregeld een mogelijke datum voor de nieuwe Apple TV genoemd, maar deze momenten gingen steeds zonder aankondiging voorbij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2015, 11:03
Categorie Geruchten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.