Apple Stores blokkeren toegang tot JailbreakMe.com (jailbreak)

Apple heeft een redirect uitgevoerd om te zorgen dat mensen die JailbreakMe.com willen opstarten, naar Apple.com worden doorgestuurd.

jailbreakmeVlak nadat de jailbreakmethode JailbreakMe.com bekend werd, verschenen er al snel de eerste video’s van mensen die in de Apple Store of bij een Apple Premium Reseller aan de slag gingen. Ze voerden een jailbreak uit op aanwezige demotoestellen. Dat lukte zonder problemen, want alle officiële Apple Stores hebben een Wi-Fi-netwerk dat altijd openstaat voor klanten. Maar Apple heeft in diverse winkels maatregelen genomen tegen de grappenmakers.

Ze hebben ervoor gezorgd dat je niet langer JailbreakMe.com kunt bezoeken. Dit deden ze door met behulp van OpenDNS een redirect uit te voeren naar Apple.com. Mensen die met hun eigen iPhone naar de Apple Store komen om te jailbreaken, worden (uiteraard) ook doorgestuurd naar Apple.com.

Voor de winkelmedewerkers was het een hele klus om de iPhones steeds terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Je kunt wel via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel alle instellingen teruggaan naar de originele instellingen van de iPhone, maar Cydia en de aanwezige jailbreak blijven intact. Toch is het vreemd dat Apple zo laat maatregelen onderneemt: JailbreakMe.com bestaat al sinds 2007 toen het nog een browsergebaseerde jailbreakmethode voor iOS 1.1.1 was.

jailbreakme blokkade

Maar er zijn nog genoeg grappen over om in de App Store uit te voeren, zoals het instellen van een Android-wallpaper:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2010, 10:46
Categorieën Apple, Jailbreak
Onderwerpen apple store, jailbreak

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.