Apple zet online Apple Store offline in afwachting van nieuwe Macs

Apple heeft de Apple Store offline gezet in afwachting van het Mac-event. Tijdens de keynote kondigt Apple onder andere de nieuwe MacBook Pro aan. Ook andere nieuwe MacBooks worden nog verwacht.

Het is weer zover: Apple heeft de online Apple Store tijdelijk offline gezet. Vanavond is het grote Mac-event waar Apple onder andere de nieuwe MacBook Pro gaat onthullen en daarom zet Apple de online Apple Store nu alvast online om in de virtuele winkel plaats te maken voor de nieuwe Macs. Mogelijk zijn de nieuwe Macs al kort na het evenement te bestellen via de online Apple Store. Ook tijdens het afgelopen iPhone 7-event zette Apple de Apple Store de halve dag offline.


Update: de Store is inmiddels weer online.

Apple Store offline voor iPhone 7-evenement.

Apple Store offline voor nieuwe Macs

Tijdens de keynote zal Apple onder andere de nieuwe MacBook Pro aan gaan kondigen. Toch zal de verrassing deze keer minder groot zijn, want een belangrijk onderdeel van de nieuwe MacBook Pro lekte al via macOS Sierra 10.12.1 uit. Zo kun je de nieuwe Magic Toolbar straks gaan gebruiken voor Apple Pay dankzij de ingebouwde Touch ID-sensor. Ondanks deze lek zijn er nog een hoop zaken onzeker. Hoe zit het met de aansluitingen, de resolutie van het beeldscherm en het formaat van de trackpad? Deze details zal Apple tijdens het event allemaal onthullen. Ook wordt nog een nieuwe 13-inch MacBook verwacht.

Bekijk ook

Apple laat MacBook Pro met Magic Toolbar per ongeluk uitlekken

Er is meer bewijs dat de MacBook Pro geen vaste rij functietoetsen krijgt. In macOS Sierra 10.12.1 zijn afbeeldingen gevonden waarin de functietoetsen ontbreken.

Verder zou Apple wellicht kunnen praten over een nieuwe iMac of 5K-scherm, maar deze zullen vermoedelijk pas in 2017 op de markt verschijnen. De toekomst van de Mac Pro en Mac mini is nog onzeker. Hoewel die al jaren niet meer zijn bijgewerkt, zijn er ook geen concrete geruchten over deze oudere Mac-modellen. Onze complete lijst van verwachtingen lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Mac-event vanavond om 19:00 uur: dit kun je verwachten

Vanavond vindt Apple's volgende keynote plaats, gericht op de Mac. Wat kun je precies van dit evenement verwachten en welke nieuwe MacBooks gaat Apple zoal aankondigen? Dat lees je hier!

Kijk live mee
Wil je niks missen van alle aankondigingen van het Mac-event, hou dan vooral iCulture in de gaten. In een los artikel lees je hoe je de aankondigingen zelf allemaal live kunt volgen, terwijl we in ons aparte artikel alle mogelijke aankondigingen op een rijtje zetten. De aankondigingen beginnen om 19:00 Nederlandse tijd.

https://www.iculture.nl/tips/apple-event-livestream-bekijken/

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.