Apple slaat terug met nieuwe Get a Mac-filmpjes

Apple heeft nieuwe Get a Mac-commercials gemaakt, waarin de PC op vier manieren voor gek wordt gezet: teveel kans op virussen, uitgeklede software en geen gezichtsherkenning in de foto-software.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

get a macIedereen heeft de afgelopen dagen wel de reclamefilmpjes van Microsoft gezien, waarin een acteur toevallige voorbijganger de opdracht kreeg om voor een beperkt budget een laptop te kopen. Het kwam bij Laptop Hunters steeds op hetzelfde neer: de MacBook was te duur, terwijl je voor hetzelfde budget een HP of Sony Vaio met een veel grotere schermdiameter kon kopen. De bekendste spontane shopper, Lauren, werd later ontmaskerd als actrice en er werd zelfs al een parodie gemaakt met Homeless Frank in de hoofdrol. Apple heeft na lange tijd weer nieuwe Get a Mac-filmpjes gemaakt, in vier varianten: een antiviruspak, kleine lettertjes, een stapel foto’s en een tijdmachine.

In vier nieuwe commercials krijgen we de problemen van PC’s nog eens onder de neus gedrukt: kwetsbaar voor virussen, crashende computers en matige softwarebundels.

  • Time Traveler gaat naar het jaar 2150 om te kijken of de PC nog steeds zoveel kinderziektes heeft.
  • Stacks laat zien dat de PC moeite heeft om gezichten te vinden in een stapel foto’s. Gelukkig heeft de Mac daar gezichtsherkenning in iPhoto voor (eigenlijk een flauw argument, want de functie zit nog maar pas in iPhoto).
  • Legal Copy wil laten zien hoe makkelijk het is om software te gebruiken, maar je moet wel door een hoop kleine lettertjes.
  • Biohazard Suit – ook een makkelijke aanval: virusgevaar op de PC, maar was recent niet het eerste botnet op de Mac in het nieuws?

Bij iPhoneclub maakt het ons niet uit of je een Mac of een PC gebruikt: in alle iPhone-nieuwtjes en -tips houden we rekening met gebruikers van beide besturingssystemen. De filmpjes hebben helemaal niets met de iPhone te maken, maar ze zijn grappig genoeg om toch even te laten zien.

Alle filmpjes zijn hieronder of op de site van Apple te bekijken.

Alle filmpjes op een rijtje:

Time Traveler:

Stacks:

Legal Copy:

Biohazard Suit:

Via: OMT

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2009, 17:43
Categorie Apple
Onderwerpen apple, commercieel, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.