iPhone-spotje over UrbanSpoon gestopt wegens racisme

Het reclamefilmpje UrbanSpoon waarin Apple een iPhone-applicatie demonstreert, is per direct teruggetrokken vanwege de restaurantnaam 'Terroni'. Dat blijkt een scheldnaam voor zuidelijke Italianen.

terroniApple heeft de iPhone-reclamespot UrbanSpoon teruggetrokken en heeft beloofd deze niet langer uit te zenden. Het gaat allemaal om een klacht van een gebruiker, die de restaurantnaam Terroni aanstootgevend vond. Terroni is een populair Italiaans restaurant in Toronto (Canada) met een tweede vestiging in Los Angeles, maar het blijkt in de Italiaanse spreektaal ook een scheldwoord te zijn voor iemand die uit Zuid-Italië komt.

Maar is die term echt zo beledigend? Restaurant Terroni komt er blijkbaar mee weg: ze hebben de naam gekozen omdat ze gerechten uit Zuid-Italië serveren. En bij de Italiaanse versie van Bol.com is gewoon een boek te koop dat Terroni heet – zonder dat de zuidelijke Italianen in opstand komen.

Apple nam de kwestie echter hoog op: waren het eens met de klager dat de commercial racistisch was en besloten het filmpje per direct terug te trekken en nooit meer te vertonen.

Meer info: Hub Pages
Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2009, 18:40
Categorie Apple
Onderwerp urban

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.