Apple schakelt tweestapsverificatie voor iCloud in

Apple heeft tweestapsverificatie ingeschakeld voor iCloud.com. Maar er is grote kans dat je het nog niet kunt gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

icloud 2 step verificatie-kleinApple is begonnen met het inschakelen van tweestapsverificatie voor iCloud.com, de website waarmee je toegang krijgt tot de online dienst van Apple zoals Zoek mijn iPhone en iCloud-backups. Eerder werd tweestapsverificatie al ingevoerd voor Apple ID’s. Aanvankelijk gebeurde dat in de Verenigde Staten en later ook in enkele andere landen. Maar tot een volledige uitrol in Nederland en België is het tot nu toe nooit gekomen en ook bleek al snel dat de tweestapsverificatie je iCloud-backups niet beschermt. Helaas verandert deze aankondiging er weinig aan: als je naar Mijn Apple ID gaat en daar tweestapsverificatie probeert in te stellen bij het onderdeel ‘Wachtwoord en beveiliging’, werkt het bij de meeste mensen nog niet. En ook als je op iCloud.com inlogt en door de instellingen bladert, zul je de tweestapsverificatie waarschijnlijk nog niet aantreffen.

Lees ook: Tweestapsverificatie instellen voor iCloud, iTunes en Apple ID

Zodra het zover is, zul je bij het inloggen op iCloud.com de volgende melding zien. Ook zie je hangslotjes bij de diverse toepassingen:

verificatie 2 step

Mocht je de tweestapsverificatie wel kunnen gebruiken, dan kun je bijvoorbeeld bij Zoek mijn iPhone aangeven dat je een toegangscode nodig hebt om te kijken waar je iPhones en iPads zijn. Deze code wordt per sms verstuurd naar een telefoonnummer. Het voorkomt dat wildvreemden jouw toestellen kunnen blokkeren, wissen of vrijgeven om opnieuw te activeren. Standaard staat de tweestapsverificatie echter uitgeschakeld in de Zoek mijn iPhone-app, zodat je niet wordt buitengesloten op je eigen toestellen. Je moet aangeven welke vertrouwde computers je wilt gebruiken, zodat je daarop steeds de locatie kunt opzoeken, zonder steeds omslachtig in twee stappen te hoeven inloggen.

2-step verificatie

Heb je de tweestapsverificatie nog steeds niet: tja, je bent niet de enige. Het lijkt een behoorlijke tijd te duren voordat Apple deze nuttige beveiligingsmaatregel aan iedereen ter beschikking stelt. Dat is jammer, want via je Apple ID en iCloud kun je een hoop dingen regelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2014, 13:07
Categorie Diensten
Onderwerpen apple id, beveiliging, icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.