Uitlegvideo over Apple's recycledoelen

Apple vraagt zich af: ‘Gelooft een iPhone in reïncarnatie?’

In een cartoon-achtige uitlegvideo vertelt Apple over zijn nieuwe belofte om gebruik te maken van 100 procent recyclebare materialen en welke rol recycle-robot Liam daarin speelt.

Uitlegvideo over Apple's recycledoelenIn maart 2016 riep Apple met veel tamtam een nieuw recycleprogramma voor iPhones en iPads in het leven. Ook introduceerde het bedrijf toen recycle-robot Liam, die een iPhone in slechts 11 seconden uit elkaar haalt en inmiddels ook in Nederland actief is. Ter gelegenheid van de Dag van de Aarde komt Apple nu met een nieuw filmpje waarin het proces na Liam centraal staat.

Uitlegvideo over Apple’s milieudoelen

In het filmpje, getiteld ‘Does my iPhone believe in reincarnation?’, leggen enkele directieleden van Apple het doel van het recycleprogramma uit. Waar we van Apple video’s gewend zijn die er strak gefilmd en afgemonteerd uitzien, kiest het bedrijf hier nadrukkelijk voor een wat luchtiger inslag. In een soort cartoon-achtige uitlegvideo zien we Sarah Chandler, verantwoordelijk voor milieu-initiatieven en haar chef Lisa Jackson uitleggen dat Liam een iPhone uit elkaar haalt, waarna de verschillende losse onderdelen van elkaar gescheiden worden.

iPhones en iPads van 100 procent recyclebare materialen
Vervolgens verschijnt TJ Tyler, bij Apple verantwoordelijk voor operations en het milieu, als een soort goochelaar met een idee om iets met die losse onderdelen te gaan doen. “Laten we die onderdelen gebruiken in onze eigen bevoorradingsketen”, zegt hij. Terwijl hij dat zegt verschijnt een voldaan kijkende Tim Cook rechts in beeld met een konijn in zijn handen. Aan het einde van het filmpje legt Chandler het uiteindelijke doel uit: iPhones en iPads van 100 procent recyclebare materialen maken zodat geen nieuwe grondstoffen gewonnen hoeven te worden. Zoals we eerder al schreven is dat een mooi streven, maar de praktijk is voorlopig nog niet zover.

Dag van de Aarde 2017
Apple publiceerde, ter gelegenheid van de Dag van de Aarde 2017, al eerder een reeks filmpjes in dezelfde stijl over bijvoorbeeld zonneparken en yaks, de productie van zweet en ademende gebouwen.

Op het eerste gezicht lijken alle filmpjes gelijk, maar ze eindigen verschillend.Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2017, 9:46
Categorie Apple
Onderwerpen liam, milieu, recycling, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.