healthkit dashboard

Apple probeert artsen te interesseren voor HealthKit

Apple probeert ziekenhuizen en artsen te interesseren voor Healthkit en de Gezondheidsapp van iOS 8. Ze voeren gesprekken met ziekenhuizen en softwarebedrijven.

healthkit dashboardApple is druk bezig om zich voor te bereiden op de uitrol van HealthKit. De Mayo-kliniek en Radboud UMC in Nijmegen bleken eerder al partners die zich achter het project hebben geschaard. Maar Apple wil meer: ze zijn in gesprek met diverse ziekenhuizen in de VS om ze te interesseren HealthKit te gebruiken. Mount Sinai, Cleveland Clinic en John Hopkins zijn enkele namen van klinieken die worden genoemd. Ook spreekt Apple met software-aanbieders zoals Allscripts en Epic Systems, die medische registratiesystemen hebben ontwikkeld.

Eigenlijk weten we bijna alles al van HealthKit, inclusief de inhoud van de Nederlandse schermen. In Nederland zal het bezoeken van artsen en ziekenhuizen binnenkort ook van start gaan, want Apple zoekt een manager die de Nederlandse gezondheidsmarkt gaat bewerken. In de VS presenteert Apple HealthKit en de bijbehorende Gezondheidsapp als een complete oplossing voor medische professionals. Ze kunnen er patiëntdata mee opslaan, zoals bloeddruk, puls en gewicht. Ook hoopt Apple dat artsen de data zullen gebruiken om diagnoses te stellen en betere beslissingen te nemen over de te volgen behandelmethode. Samenwerking met bedrijven zoals Epic Systems moet ervoor zorgen dat bestaande data makkelijk in te lezen is.

Een artikel bij Reuters wekt de suggestie dat Apple nog wel tegen obstakels aan kan lopen. Privacy en regelgeving kunnen een vliegende start in de weg staan. Als gebruiker zul je nog even een maandje moeten wachten tot iOS 8 verschijnt. In de huidige beta’s van iOS 8 is de Gezondheidsapp wel aanwezig, maar nog niet volledig functioneel. HealthKit en de Gezondheidsapp werden in juni aangekondigd tijdens WWDC 2014.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2014, 13:05
Categorie Diensten
Onderwerpen gezondheid, health, healthkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.