SurfEasy beveiligde VPN verbinding iPhone iPad

SurfEasy VPN blokkeert adtrackers bij internet op iOS

SurfEasy VPN liet je al beveiligd en afgeschermd internetten op iPhone en iPad, maar blokkeert nu ook adtrackers.

SurfEasy beveiligde VPN verbinding iPhone iPadDe iPhone- en iPad-app SurfEasy VPN, waarmee je een beveiligde internetverbinding kan aanleggen op openbare Wi-Fi-netwerken, is voorzien van een grote update. Voortaan schakelt de applicatie ook adtrackers uit; de technologie waarmee advertenties op websites informatie over je kunnen achterhalen. Zo krijgen adverteerders niet langer door welk toestel je gebruikt en welke sites je bezoekt.


In zekere zin werden adverteerders al om de tuin geleid door SurfEasy VPN. Net als andere VPN-apps voor iPhone en iPad zorgt SurfEasy ervoor dat je de huidige internetverbinding afschermt. SurfEasy kent je een server ergens in de wereld toe en zo kan het openbare Wi-Fi-netwerk in bijvoorbeeld de koffietent niet meer (accuraat) bijhouden wat je doet en krijgen de websites en ook adverteerders de indruk dat je uit een ander land komt.

Met het blokkeren van adtrackers kunnen adverteerders daarnaast bijvoorbeeld niet langer uitlezen welke sites je bezoekt en welk toestel je gebruikt. Volgens SurfEasy worden adtrackers al voordat ze jouw toestel uitlezen, voorkomen. Je ziet advertenties nog wel, maar hun volgtechniek werkt niet.

SurfEasy VPN verbinding aanleggen SurfEasy VPN extra's krijgen

SurfEasy VPN 3.0 voor iPhone en iPad laat voortaan beter je dataverbruik zien en hoeveel trackers geblokkeerd worden. Ook kan je nu makkelijk je VPN-verbinding uitschakelen als je door je databundel heen bent. Dat gebeurt overigens alleen bij de gratis VPN-verbinding die je krijgt van de app. Je kan elke maand tot 500MB gratis surfen, en die limiet is nog veel verder op te rekken als je de applicatie deelt op sociale netwerken en andere personen op je uitnodiging af komen. Mede daardoor is de app een van onze aanraders voor VPN-verbindingen op iPhone en iPad.

Het blokkeren van adtrackers werkt alleen met een betaald abonnement. Onbeperkt beveiligd surfen kost 2,69 euro per maand of 26,99 euro per jaar.

Lees ook: iCulture vergelijkt: de beste VPN-apps op iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2014, 11:00
Categorie Apps
Onderwerpen privacy, vpn
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.