Apple plaatst order voor 12 petabytes extra opslag voor iTunes video content

Apple zou bij de firma Isilon Systems opslaghardware met een totale opslagcapaciteit van 12 petabytes (12 miljoen gigabytes) hebben besteld voor de opslag van video content van de iTunes Store.

OpslagZoals inmiddels algemeen bekend is heeft Apple in het Amerikaanse North Carolina een gigantisch nieuw datacenter met een oppervlakte van bijna 50.000 vierkante meter laten bouwen. Lange tijd was onduidelijk waarvoor Apple zo’n enorm datacenter nodig zou hebben, maar tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van afgelopen februari werd bekendgemaakt dat het bedoeld is voor iTunes en MobileMe, dat volgens de geruchten dit jaar een ingrijpende verandering tegemoet kan zien. De website Storagenewsletter.com bericht vandaag dat Apple daarnaast ook nog een order bij Isilon Systems heeft geplaatst voor hardware met in totaal 12 petabytes opslagcapaciteit.

De 12 petabytes — 12.000 terabytes of 12 miljoen gigabytes — opslag is bedoeld voor het hosten van videocontent in de iTunes Store, zo schrijft de website op basis van een bron binnen het bedrijf. Het in 2001 opgerichte Isilon Systems is gespecialiseerd in clustered opslagsystemen en software voor digitale content en heeft momenteel meer dan 1500 klanten wereldwijd. Het bedrijf werd eind 2010 voor 2,25 miljard dollar overgenomen door EMC, dat met name in deze tak van sport geïnteresseerd is om ondersteuning te bieden voor cloud computing diensten. Apple werkt zelf ook aan nieuwe clouddiensten, zoals een iTunes locker, waarmee gebruikers hun muziek online op kunnen slaan.

Hoewel er in de berichtgeving alleen over videocontent wordt gesproken, ligt het nogal voor de hand dat deze extra opslagcapaciteit waarschijnlijk ook voor deze nieuwe clouddiensten gebruikt zal gaan worden. Tot nu toe heeft Apple hierover niets bekendgemaakt, maar volgens de geruchten zal het bedrijf tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni versie 5 van het iOS-besturingssysteem introduceren waarin een sterke nadruk ligt op clouddiensten voor de opslag van onder meer muziek, video’s en foto’s.

Via: MacStories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2011, 20:08
Categorieën Apple, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen geruchten, itunes, online opslag

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.