Video’s in 360 graden binnenkort mogelijk op iPhone 4

Video's in 360 graden vanaf de iPhone 4. Het klinkt onwerkelijk, maar het staat te gebeuren door een start-up van Michael Rondinelli die het interactieve panorama filmen in mei gefinancierd wil hebben.

GoPano Micro voor de iPhone 4Binnen niet al te lange tijd moet het mogelijk worden om eenvoudig 360 graden-video’s te maken met de iPhone 4. Dat betekent dat je al filmend om je heen kan kijken zonder de iPhone te bewegen – je hoeft alleen maar op het scherm te drukken om aan te geven welk gedeelte van het panorama je wilt filmen. Na het maken ervan zijn filmpjes ook nog eens volledig in 360 graden te bekijken. Dan bepaalt de kijker dus waar ‘ie de camera op richt. Het gadget dat het allemaal mogelijk moet maken is de GoPano Micro. Daar moet ongeveer tachtig dollar zonder verzendkosten voor neergeteld worden.

De GoPano Micro is een startup van Michael Rondinelli die het project financieel rond wil hebben op zondag 14 mei. Momenteel zijn er al 646 654 geldschieters die samen 34,580 35,000 in het laatje brengen en iedereen kan er de komende 38 dagen nog aan bijdragen. Het gaat snel dus. Wie 50 dollar overmaakt, kan de GoPano Micro tegen de lancering in de brievenbus verwachten. Voor 100 krijg je er twee, voor 150 drie en ga zo maar door. Als het apparaat eenmaal op de markt is, moet het ongeveer 80 dollar kosten.

De pionvormige GoPano-lens klik je tegen de lens van de iPhone 4 aan. Waarschijnlijk heb je daar een aparte iPhone-cover voor nodig, maar daar doet de start-up van Michael Rondinelli niet zo moeilijk over: die krijg je erbij. Bij de bijzondere cameralens is ook een aparte iPhone-app te downloaden waarop je de video’s kan terugzien en vrij kan bewegen binnen de 360 graden gefilmde beelden.

Imagine watching a football game broadcast and being able to follow your favorite player all the time. Imagine a bride being able to “turn around” in her wedding video and see her parents’ faces the moment the officiant says, “I now pronounce you husband and wife”!

De GoPano Micro is nog geen werkelijkheid maar als het dat wordt, heeft de iPhone er een killer feature bij.

Lees op Kickstarter meer over het project. Op deze pagina kun je eveneens financierder worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2011, 22:36
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen lens, startup

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.