Apple-patent wijst op slim wachtsysteem bij telefoongesprekken

Een Apple-patent beschrijft een wachtrijsysteem dat je informatie laat zien op basis van degene met wie je belt.

Patent wachtsysteem iPhoneEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe de iPhone specifieke informatie kan laten zien over degene die je belt, zodra je in de wacht bent gezet. Je kunt hierdoor zien wat voor afspraken je met de betreffende persoon in je agenda hebt staan, of wanneer je elkaar voor het laatst hebt gebeld. Algemene informatie zoals het weer en lokaal nieuws zouden ook op het scherm getoond kunnen worden.

De getoonde informatie wordt iedere keer gegenereerd op basis van degene met wie je belt, de datum, tijd en locatie. Door je bijvoorbeeld het nieuws te laten zien terwijl je in de wacht staat, heb je wat te doen terwijl je normaal gesproken wellicht enkel in het rond zou turen. Daar heb je eigenlijk dit systeem niet voor nodig: je kunt nu ook al tijdens het bellen de Telefoon-app afsluiten en bijvoorbeeld een nieuws-applicatie openen, zonder dat het gesprek wordt afgebroken. Het in het patent beschreven systeem schotelt je deze informatie alleen direct voor, zodat je niet op zoek hoeft te gaan.

De beller kan kiezen wat voor informatie hij te zien krijgt tijdens het gesprek. Zo kan er ook worden gekozen voor audio die afgespeeld wordt terwijl je in de wachtrij bent gezet. Je kunt ook aangeven of je automatisch naar de informatie over het telefoongesprek wordt teruggebracht, of dat je zelf kunt kiezen wanneer je het gesprek vervolgt.

Net als bij andere Apple-patenten geldt: we weten nog niet of Apple dit idee ook daadwerkelijk in iOS zal implementeren. De aanvraag werd in november 2011 al gemaakt en pas onlangs onthuld. Sindsdien hebben we nog niks gezien dat lijkt te wijzen.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2013, 18:59
Categorie iOS
Onderwerpen patenten, telefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.