App Store-downloadlinks plots slechter vindbaar in Google

Links naar de iTunes App Store zijn plots een stuk slechter vindbaar in Google. Zoekopdrachten naar bekende apps als 'Whatsapp iPhone' of 'Twitter iPhone' tonen geen zoekresultaten voor iTunes meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google zoekfunctieGoogle laat in de zoekresultaten steeds minder vaak directe iTunes-links van iOS-applicaties zien. Dat ontdekte Ouriel Ohayon, oprichter van de website Appsfire. Als je bijvoorbeeld ‘twitter iphone’ zoekt, toonde Google bovenaan de zoekresultatenlijst vaak een linkje naar iTunes. Maar die lijken plotseling uit de lijst verdwenen. In plaats daarvan verschijnen linkjes naar review- en nieuwssites bovenaan de lijst. The Next Web meldt dat een zoekactie naar ‘whatsapp iphone’ zelfs helemaal geen iTunes-downloadlink meer oplevert op de eerste acht pagina’s in Google. Ook ‘kindle ipad’ is niet meer te vinden. Links naar Google’s eigen Google Play Store staan nog wel bovenaan in de resultatenlijst, bijvoorbeeld wanneer je zoekt op ‘whatsapp app’.

zoeken whatsapp googleBij sommige apps zoals Instagram, Hayday en Dropbox is de iTunes-downloadlink nog wel gewoon te vinden. Het is daarom onduidelijk waarom de iTunes-downloadlinks van willekeurige apps opeens een stuk lager staan. Door het willekeurige karakter lijkt het niet een bewuste actie van Google om het zoekalgoritme zodanig aan te passen dat Apple lager scoort. Eén van de mogelijke verklaringen is dat de PageRank van de Apple iTunes-site is gedaald, maar dan zouden ze over de hele linie lager scoren. Dat blijkt echter niet het geval.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2013, 20:19
Categorie Apple
Onderwerpen app store, google, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.