Apple dronevideo regenboog-podium

Nieuwe Apple Park-dronevideo toont regenboogpodium

Misschien heb je het al gehoord of gezien: er staat een gigantische regenboog op de binnenplaats van Apple Park, Apple's hoofdkwartier. Nu is er een nieuwe dronevideo waarmee je het wat beter kunt bekijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Update 10 mei: Cult of Mac zegt informatie te hebben ontvangen over de werkelijke plannen. Het zou inderdaad gaan om een event op 17 mei voor eigen personeel. De regenboog zou bedoeld zijn als eerbetoon aan Steve Jobs.

Nieuwe dronevideo van Apple Park
Tijdens de bouw van Apple Park konden we regelmatig meegenieten van de bouwactiviteiten, dankzij de dronevideo’s van Duncan Sinfield. Toen het gebouw bijna klaar was, nam Apple maatregelen en lukte het niet meer om nieuwe video’s te maken. Toch is Duncan er nu na zes maanden in geslaagd om een nieuwe video te maken. Er valt namelijk iets bijzonders te zien: de regenboog op het binnenterrein maakt deel uit van een podium, dat eruit ziet alsof er concerten gegeven gaan worden. Dat gebeurt wel vaker: zo vierde Apple vorig jaar de Dag van de Aarde met een concert van Ziggy Marley en kwam dit jaar Will Smith met zijn gezin langs om over het milieu te praten. Rond de kerst zijn er ook altijd optreden, zoals vorig jaar met Frozen-ster Idina Menzel.

Geen pride, wel kleuren van vroegere Apple-logo
Dit nieuwe podium verscheen een week of twee geleden en zou bedoeld kunnen zijn voor een concert rondom WWDC 2019 of later in de zomer. De regenboog doet misschien denken aan de pride-vlag, maar dat is het niet. De volgorde van de kleuren klopt namelijk niet.

Optreden op 17 mei?
Wel komen de kleuren overeen met het vroegere Apple-logo, al konden we geen aanwijzingen vinden dat er een aanstaand jubileum aan komt. Apple’s 40-jarige bestaan werd in 2016 gevierd. In de video is te zien dat technici bezig zijn met de aanleg van licht en geluid. Omdat het podium binnen de ring staat, lijkt het alleen bedoeld voor eigen medewerkers. Een mogelijke aanwijzing voor een datum is dat het Apple Park Visitor Center op vrijdag 17 mei is gesloten.

Apple Park is af
Misschien wel interessanter is het feit dat je voor het eerst goed kunt rondkijken hoe Apple Park er nu uitziet, nadat alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond. Alle groenaanleg is klaar en de bouwmaterialen zijn verdwenen. Begin 2018 trokken de eerste medewerkers in het kantorencomplex. In de video krijg je een goede indruk hoe de gebouwen ten opzichte van elkaar liggen, zoals het Steve Jobs Theater en het bezoekerscentrum, de inritten van de parkeergarage en de grote centrale vijver.

Apple is jarenlang bezig geweest met de aanleg van Apple Park, een klus waar Steve Jobs zich nog voor heeft ingezet. Hij heeft helaas het eindresultaat niet meer kunnen zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2019, 10:51
Categorie Apple
Onderwerpen apple park, drone

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.