Apple Park voorlopig nog niet af, blijkt uit nieuwe luchtbeelden

Apple Park is nog niet klaar, ook al zouden in april de eerste medewerkers in Apple's nieuwe hoofdkantoor trekken. Nieuwe luchtbeelden laten zien dat er nog veel werk te verzetten is.

Vanaf april zouden de eerste medewerkers in Apple Park aan de slag moeten gaan, maar afgaande op de laatste luchtbeelden gaat Apple die deadline niet halen.


Apple Park parkeergarageApple Park parkeergarage

Apple Park drone video, april 2017

De video, die gemaakt is met een drone, laat zien dat het nieuwe hoofdkantoor bijna klaar is, maar dat er ook nog behoorlijk wat te doen is. Vooral rondom het Steve Jobs Theater is het nog erg kaal. Ook zijn er rond veel gebouwen nog graafmachines, trucks en ander bouwverkeer te zien.

De video is gemaakt door Matthew Roberts, die regelmatig een drone-video maakt van de voortgang. Sommige onderdelen van de ring zijn nog niet klaar en op de daken zijn nog niet alle zonnepanelen aangebracht.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Er zijn inmiddels meer bomen geplant, maar het ziet er toch nog behoorlijk uit als een bouwput. Uiteindelijk moeten er rond de 9.000 bomen staan, wat in de staat Californië al heeft gezorgd voor een tekort: Apple heeft zoveel bomen nodig, dat er nauwelijks iets over blijft voor anderen. Daarbij is Apple ook nog afhankelijk van plaatselijke aanvoer, omdat er vooral lokale bomen moeten staan. Er valt tijdens een lunchwandeling straks ook nog wat te snoepen, want er zijn appelbomen, kersenbomen en abrikozenbomen geplant (en gepland).

Bekijk ook

Apple koopt te veel bomen voor Apple Park, veroorzaakt tekort

Voor de bouw van Apple Park heeft Apple zoveel bomen gekocht, dat dit voor problemen zorgt bij andere projecten. Zij moeten hiervoor uitwijken naar naastgelegen staten om op zoek te gaan naar geschikte bomen.

Sommige delen van Apple Park kunnen al worden gebruikt. Zo is het R&D-lab (gevestigd in een losstaand, rechthoekig gebouw, al een paar weken bewoond). In het centrale ruimteschip zouden de eerste mensen ook al aan het werk moeten gaan, al heeft Apple nog niet een feestelijk lintje doorgeknipt. Uiteindelijk moeten 12.000 medewerkers aan de slag gaan in Apple’s nieuwe hoofdkantoor, dat vlakbij het bekende adres 1 Infinite Loop ligt. Steve Jobs krijgt een naar hem vernoemd theater, dat pas dit najaar klaar zal zijn – hopelijk op tijd voor de aankondiging van de nieuwe iPhones.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.