Apple Twitter-account

Apple start officieel Twitter-account

Apple heeft nu een officieel Twitter-account, nadat het jarenlang niet gebruikt werd. Mogelijk gaat Apple ermee live-tweeten op 7 september.

Tien jaar nadat Twitter van start ging heeft Apple eindelijk het officiële Twitter-account @Apple in handen. Het kanaal zal vermoedelijk worden gebruikt voor belangrijke aankondigingen en het promoten van producten. Een paar maanden terug startte Apple met support op @AppleSupport en er waren ook al aparte accounts voor de App Store en iTunes. Maar het @Apple-account werd nog niet gebruikt sinds Apple het in 2011 in handen kreeg.


Apple Twitter-account

Apple op Twitter

We probeerden te achterhalen of er ooit een bericht is geplaatst op het account (via #FirstTweet) maar Twitter heeft ofwel het account compleet gereset of er is nooit gebruik van gemaakt. De ruim 58.000 volgers wachten nu op het eerste teken van leven, voorafgaand aan het evenement van 7 september. Twee jaar geleden bleek dat Apple al 26.000 volgers had op een account dat nog nooit had getweet, nog nooit een gebruiker had gevolgd en geen bio had ingevuld. Zelfs de profielfoto was het standaard ei, niet het bekende Apple-logo. @Google had destijds 8 miljoen volgers, @Microsoft 4 miljoen en @Samsung 1 miljoen.

Apple op Twitter in 2014

Not Jony Ive en HairForceOne

Ondertussen kun je al wel langere tijd terecht bij twitterende Apple-topmannen zoals @Tim_Cook, @Cue en @pschiller, al gaat het daarbij vaak om algemene ontwikkelingen binnen Apple zoals de 1 miljardste verkochte iPhone of de zoveelste winkelopening. Cook en Schiller hebben net als @Apple een geverifieerd account. Apple-topmannen Craig Federighi (@_HairForceOne) en Jony Ive (@JonyIveParody) hebben dat niet, om begrijpelijke redenen: het gaat om parodie-accounts.

HairForce One

Wat het @Apple-account betreft: de profielheader toont de afbeelding van 7 september, dus wellicht gaat Apple via het account live-tweeten. Op Facebook is Apple minder actief. Uiteraard kun je tijdens het event ook op het Twitter-account van @iCulture terecht voor niet door Apple’s PR-afdeling gefilterde live-tweets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 september 2016 om 10:02
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.