alpine-ilx-007_apple_carplay

Apple wil navigatiestem iPhone menselijker maken

Apple wil de navigatiestem van de iPhone menselijker maken. Dit blijkt uit een pas gepubliceerd patent van Apple over de Kaarten-app.

alpine-ilx-007_apple_carplay“Over vierhonderd meter, rechts afslaan.” De navigatiefunctie van de iPhone vertelt op het moment al hoe je het beste kunt rijden, maar heel vriendelijk klinkt hij niet. Je krijgt starre instructies, die altijd hetzelfde worden verwoord. Uit een nieuw patent blijkt dat Apple hier verandering in wil brengen. Apple wil de uitspraken van de Kaarten-app tijdens het rijden veranderen, zodat de instructies menselijker klinken.

De rij-instructies van de iPhone moeten klinken alsof iemand naast je de weg wijst. Hierbij kan de iPhone de volgende soort uitspraken gebruiken:

  • Verlaat de parkeerplaats naast het AppleBees-restaurant en ga dan rechtsaf, richting Golden Ave.
  • Je bestemming is het appartementencomplex met de fontein aan de voorkant.
  • Je bestemming is achter de OfficeMax.

Hiermee zou de navigatiefunctie van de iPhone niet alleen menselijker klinken; hij zou ook betere informatie verschaffen. Door bijvoorbeeld op te zoeken of er een fontein staat voor een gebouw, zou de iPhone je vertellen welke locatie je precies moet hebben. Dit betekent dat je niet op zoek hoeft te gaan naar huisnummers. Je hoeft daarom ook niet te kijken naar de iPhone bij wat twijfelachtige bochten: de extra context in de routebeschrijving legt immers uit wat je moet doen.

Apple wil volgens het patent ook kijken naar navigatiedata van andere gebruikers, om te zien waar de routebeschrijving verwarrend is. Hierdoor kan Apple de instructies van de Kaarten-app aanpassen om verdere problemen tegen te gaan.

Door de navigatiestem van de iPhone menselijker te maken, zou deze ook beter aansluiten op virtuele assistent Siri. Deze geeft immers al langer op menselijke toon antwoord op vragen die je stelt. Wanneer Apple deze veranderingen maakt, is overigens nog de vraag. Het patent werd ingediend in oktober 2013, waarna hij recent openbaar werd gemaakt. In de tussentijd hebben we weinig gehoord over Apple’s navigatieplannen. Wel reden er mysterieuze Apple-auto’s rond in Cupertino en zijn er geruchten over de Apple Car.

Lees ook: Spraakkwaliteit verbeteren op de iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2015, 11:13
Categorie Achtergrond
Onderwerpen auto, Navigatie, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.