lastpass-watch

Wachtwoorden binnen handbereik met LastPass op Apple Watch

Wachtwoorden-app LastPass werkt nu ook op de Apple Watch: je hebt vanaf je pols toegang tot al je logingegevens, wachtwoorden en creditcards.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

lastpass-apple-watch-1De populaire wachtwoorden-app LastPass heeft een update gekregen die de app geschikt maakt voor de Apple Watch. Daarmee treedt LastPass in de voetsporen van concurrent 1Password, maar gaat wel een stap verder. 1Password toont alleen tijdelijke wachtwoorden op het smartwatchscherm, terwijl je met LastPass toegang krijgt tot alle wachtwoorden in je digitale kluis.


De Apple Watch-app is niet meteen te gebruiken. Je zult hem vanuit de instellingen van de LastPass-app op je iPhone moeten activeren. Dat geeft je toegang tot je vault, de digitale kluis met je logingegevens, wachtwoorden, toegangscodes en nummers van pasjes en creditcards. Ben je bang dat onbevoegden via je Apple Watch toegang krijgen tot gevoelige data, dan kun je in de Watch-versie van LastPass van een extra toegangscode instellen.

lastpass-apple-watch-2 lastpass-apple-watch-4 lastpass-apple-watch-3

Om LastPass te gebruiken op je Apple Watch zul je een Premium-abonnement moeten afsluiten. Deze kost $12 per jaar. De overige apps (Windows, Mac en browserextensies) zijn gewoon gratis. Daarmee is LastPass een goedkoper alternatief voor 1Password, dat weliswaar gratis te gebruiken is op de iPhone, maar €50 vraagt voor een Mac– of Windows-licentie. Daarnaast biedt 1Password geen volledige toegang tot je digitale kluis via de Apple Watch-app: de app is toegespitst op tijdelijke toegangscodes, zoals die van sportkluisjes. Alle andere login-informatie zul je expliciet één voor één als geschikt voor de smartwatch moeten aanmerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.