Meisje met iPhone en koptelefoon en Apple Music.

‘Apple Music krijgt zwart-witte interface, grote albumhoezen en songteksten’

Er zijn meer details bekend over de Apple Music-restyling. De app wordt zwart-wit, met grote albumhoezen en er komen songteksten bij.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Eerder vandaag kon je lezen dat Apple Music in iOS 10 een flinke opknapbeurt krijgt. Inmiddels zijn wat meer details bekend: Apple gaat kiezen voor een zwart-witte interface, er komen grotere albumhoezen en je kunt straks ook meezingen met songteksten.

Meisje met iPhone en koptelefoon en Apple Music.

De vernieuwde Apple Music-muziekdienst zal naar verwachting worden onthuld op WWDC 2016, gelijktijdig met iOS 10. Om de vernieuwingen op alle ondersteunde platformen te zien zullen we echter wel moeten wachten tot dit najaar.

De dienst bestaat in juni precies een jaar. Een compleet nieuw uiterlijk lijkt wat vroeg, maar er zijn aanwijzingen dat de aanpassingen al langer in de pijplijn zaten. Apple zou vorig jaar al zijn begonnen met de plannen voor versie 2.

Apple Music: grotere albumhoezen, minder kleur

De nieuwe versie van Apple Music heeft een andere gebruikersinterface, een paar nieuwe functies en makkelijker toegang tot de al bestaande functies. Screenshots zijn er helaas nog niet gelekt, maar dat kan nog komen. Apple Music is nu uitgevoerd in kleuren en transparante effecten, die zijn afgestemd op de kleuren van de albumhoes. Dat gaat verdwijnen. In plaats daarvan krijgen we een simpele interface in zwart met wit. Dat brengt het risico met zich mee dat de app er saai en zakelijk uit komt te zien, maar Apple probeert dat te voorkomen door de albumhoezen extra groot af te beelden.

Door de grotere albumhoezen moet Apple Music er strakker en simpeler uit gaan zien. Daarbij zullen we het San Francisco-lettertype vaker gaan zien, in grote vetgedrukte teksten in menu’s en op tabbladen. Daarnaast is Apple van plan om alle apps, websites en andere zaken in de loop van dit jaar te voorzien van het nieuwe lettertype.

Geen veranderingen voor Connect

De Connect-functie heeft voor Apple nog niet gebracht wat ze ervan hadden verwacht. Artiesten zijn veelal afwezig of zelden actief. Toch zal Apple er dit jaar nog niets aan veranderen. De nadruk zal vooral liggen op het onderdeel ‘Voor Jou’, waarop je aanbevelingen vindt. Design-aanpassingen moeten zorgen dat je er vaker gebruik van gaat maken.

Het tabblad Nieuw zal voortaan Bladeren heten. Hierop vind je een mix van hitlijsten, nieuwe nummers en afspeellijsten. De nieuwe naam sluit beter aan op wat je krijgt voorgeschoteld.

Songteksten in Apple Music

Een functie die nu nog ontbreekt, zijn songteksten. Wil je meelezen of meezingen bij een nummer, dan kan dat in de toekomst ook, zonder dat je handmatig aan de slag hoeft te gaan. Aanvankelijk zal slechts een deel van de nummers voorzien zijn van songteksten, later vult Apple het verder aan.

De nieuwe versie kunnen we verwachten in iOS 10, zeggen insiders. Dat betekent dat we het pas dit najaar kunnen gebruiken. Ontwikkelaars en publieke betatesters kunnen al eerder aan de slag, als Apple vlak na WWDC 2016 de eerste betaversies van iOS 10 beschikbaar stelt. Er komt ook een iTunes-update om de wijzigingen in Apple Music op de desktop zichtbaar te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2016, 20:10
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen apple music, ios 10, wwdc 2016

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.