Splice van GoPro op een iPhone.

GoPro steekt video-apps Quik en Splice in nieuw jasje na eerdere overname

GoPro nam eerder dit jaar twee video-apps over, maar heeft deze nu opnieuw gelanceerd onder haar eigen merk. Splice en Quik hebben een nieuwe look gekregen en hebben nieuwe functies gekregen.

Splice van GoPro op een iPhone.
Onlangs nam GoPro twee videobewerkingsapps over, maar het heeft niet lang geduurd voordat de apps officieel tot de GoPro-familie behoren. Vannacht heeft GoPro de twee apps opnieuw gelanceerd onder een gedeeltelijke nieuwe naam. Onder de noemer GoPro Mobile Creative Suite zijn Splice en Quick (voorheen Replay) opnieuw gelanceerd. Beide apps zijn door de overname onder handen genomen met een nieuwe look en feel en nieuwe functies.

Quik: nieuwe naam en look voor Replay

Het voormalige Replay is door de overname van GoPro omgedoopt tot Quik en heeft een uiterlijk gekregen dat beter past bij de huisstijl van GoPro. Dat wil zeggen dat er veel meer gebruikgemaakt wordt van blauw en zwart. De functie van Quik blijft echter hetzelfde: de app analyseert je foto’s en videoclips die je gemaakt hebt met je iPhone of GoPro-camera en voegt automatisch overgangen effecten toe, op de maat van een zelfgekozen muziekje. Je hebt de keuze uit 28 gratis videostijlen, inclusief de nieuwe stijl Slice, terwijl je met in-app aankopen overige stijlen kunt aanschaffen. Quik is verder helemaal gratis te downloaden.

Quik voor de iPhone met een blije vrouw. Quik voor de iPhone met een For You-pagina.

Splice: iPad-versie en nieuwe filters

Splice is een handige app om video’s handmatig mee te bewerken en kan gezien worden als een alternatief voor iMovie. De nieuwste versie van Splice is nu universeel, waardoor de app ook eindelijk goed werkt op de iPad. Bovendien is ook hier de look en feel aangepast, zodat deze herkenbaar is voor de GoPro-familie. Bovendien heeft de app nieuwe importbronnen uit bijvoorbeeld Google Foto’s en Facebook en heeft de app vijf nieuwe filters gekregen.

GoPro is de laatste tijd flink bezig met vernieuwen op het gebied van software. Naast deze twee apps bracht GoPro laatst nog een speciale VR-app uit, waardoor je GoPro-filmpjes in virtual reality kunt bekijken. Bovendien kun je sinds begin dit jaar een Periscope-stream starten vanaf een GoPro. Liefhebbers die zitten te wachten op een nieuwe camera moeten nog even geduld hebben, want de GoPro Hero 5 verschijnt pas later dit jaar, terwijl de vorige versie alweer uit 2014 komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2016, 17:30
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen gopro, videobewerking
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.