2belminutenstilte

2BelminutenStilte: zet je telefoon tijdens de Dodenherdenking om 20:00 uur twee minuten stil

Nederlandse providers roepen iedereen op om de telefoon op 4 mei om 20:00 uur twee minuten stil te zetten, vanwege de Nationale Dodenherdenking.

De telefoon mag tijdens de dodenherdenking even helemaal uit. Als om 20:00 uur de Nationale Dodenherdenking begint, wordt iedereen opgeroepen om de telefoon twee minuten op stil te zetten, om de slachtoffers van oorlogen en de strijd om vrijheid te herdenken. De actie 2BelminutenStilte is een burgerinitiatief, gesteund door de Nederlandse providers. Met de tips uit dit artikel weet je zeker dat je iPhone helemaal stil is.

2belminutenstilte

2BelminutenStilte tijdens Nationale Dodenherdenking

2BelminutenStilte is een initiatief van schrijver Sidney Vollmer en kunstenaar Fabian Sapthu. Laatstgenoemde laat weten:

In lijn van alle stiltes door het hele land, is het mooi om te zien dat ook de drie telecomproviders van Nederland een soortgelijk signaal willen afgeven. Namelijk dat je van alle 525.600 minuten die we per jaar kunnen bellen, er tijdens Nationale Dodenherdenking twee zijn die we met stilte mogen vullen.

KPN, T-Mobile en Vodafone hebben zich aangesloten bij het initiatief en moedigen hun klanten aan om mee te doen. Tijdens de Dodenherdenking mag de telefoon even helemaal uit. De mobiele netwerken zijn overigens wel gewoon te gebruiken. De providers denken dat ze met hun steun een krachtig signaal kunnen afgeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2016, 19:00
Categorie Providers
Onderwerpen dodenherdenking, herdenking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.