Pokemon Go Gym gevechten

Ruilen en spelergevechten binnenkort naar Pokémon Go

Pokémon Go krijgt er binnenkort twee nieuwe functies bij. Door middel van updates worden spelergevechten en de mogelijkheid om onderling Pokémon te ruilen, toegevoegd.

Pokemon Go Gym gevechten
Er staan een aantal belangrijke grote functies te wachten om toegevoegd te worden aan Pokémon Go. In een interview met Vice’s Waypoint geeft Niantic CEO John Hanke aan dat er het één en ander op de planning staat voor Pokémon Go. Het gaat dan vooral om de mogelijkheid om Pokémon te ruilen en om gevechten met spelers aan te gaan.

Ruilen en spelergevechten in Pokémon Go

In een interview geeft John Hanke dat spelers binnenkort meer opties krijgen om met elkaar interactie aan te gaan in Pokémon Go. Concreet komt dit neer op in ieder geval twee nieuwe functies: het onderling ruilen van Pokémon en de mogelijkheid om tegen elkaar te vechten. Momenteel is het in Pokémon Go alleen mogelijk om Pokémon te vangen en over te plaatsen naar de professor en om gevechten aan te gaan met gyms. Je speelt ook hier tegen Pokémon van andere spelers, maar deze worden door de computer bestuurd. Met de nieuwe spelergevechten zou je het live op kunnen nemen tegen de Pokémon van andere spelers.

Gyms en bonussen

Het is echter niet de eerste keer dat gesproken wordt over de mogelijkheid om Pokémon te ruilen. Al vlak na de release in Amerika werd duidelijk dat gewerkt zou worden aan de ruiloptie. Hanke geeft echter aan dat één van deze twee nieuwe opties al in de eerste versie van de game hadden gezeten als de servers van de game het niet zo zwaar gehad hadden. In de maanden na de lancering had Pokémon Go last van veel problemen, waardoor spelers geen verbinding konden maken en het spel vaak onspeelbaar was. Niantic moest zich dus vooral concentreren op het verbeteren van de servers, waardoor grote nieuwe functies op de lange baan geschoven zijn.

Over de timing van de nieuwe functies kon Hanke niet veel zeggen. De functies worden vermoedelijk met meerdere updates beschikbaar gesteld. “Het komt er snel aan”, aldus Hanke. Ook zegt hij dat er de komende tijd nog allerlei evenementen aan zitten te komen. De afgelopen tijd zijn er al tal van events in Pokémon Go geweest. Momenteel loopt er een evenement rondom Valentijnsdag, waardoor je meer roze Pokémon tegenkomt en twee keer zoveel Candy krijgt. Deze actie loopt nog tot morgenavond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2017, 14:03
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.