microsoft-office-icoontjes

Microsoft Office-apps nu met Apple Pencil-ondersteuning en nieuwe functies

Excel, PowerPoint, Word en OneDrive, de volledige Office-suite van Microsoft heeft zojuist updates gekregen voor iOS. Naast het oplossen van fouten worden er ook nieuwe functies geïntroduceerd, zoals Apple Pencil-ondersteuning en meer.

microsoft-office-icoontjes

De apps van Microsoft Office voor iOS hebben zojuist allemaal een verse update gekregen. Zo lost een nieuwe versie van Word (link) verschillende fouten op, terwijl de update van Excel heel wat meer in huis heeft.

Versie 1.17 van Excel (link) richt zich op de nieuwste apparaten van Apple. Zo kunnen eigenaren van een iPhone 6s (Plus) 3D Touch gebruiken om snel een bestand aan te maken of een bestaande te openen met de Snelle Acties. Deze activeer je door stevig op het app-icoon van Excel te drukken. Ook ondersteunt Excel voortaan de Spotlight zoekfunctie en kun je nieuwe lettertypen downloaden uit de cloud.

Updates voor Excel, OneNote, PowerPoint en Word

Ondertussen voegt Microsoft OneNote (link) notificaties toe. Zodra er iets belangrijks gebeurt (bijvoorbeeld een taak die je nog moet afvinken) geeft OneNote je voortaan een melding om je op de hoogte te houden. Ook is de zoekfunctie van de app versneld en kun je in al je OneDrive-notitieblokken zoeken, zelfs degene die niet lokaal opgeslagen staan op je iDevice. Multitasking op de iPad is ook opgepoetst, zodat je nu ook makkelijker kunt zoeken en delen als je OneNote in Slide Over of Naast Elkaar weergeeft.

microsoft-office-ipad

Als Excel, OneNote en Word een update krijgen, mag PowerPoint (link) natuurlijk niet achterblijven. De nieuwe Morphing-techniek maakt het een stuk gemakkelijker om meerdere objecten tegelijk te verplaatsen, terwijl je ook de Apple Pencil nu kunt gebruiken om je PowerPoint-presentatie in elkaar te tekenen.

3D Touch en Apple Pencil-ondersteuning voor Office

Net zoals OneNote kun je daarnaast 3D Touch gebruiken voor Snelle Acties op de iPhone 6s (Plus) en zoek je snel je presentaties op met de Spotlight zoekfunctie. Ook lettertypes kun je nu uit de cloud direct naar je iDevice downloaden. Microsoft Outlook kreeg een paar dagen geleden al een flinke update op de iPhone en iPad. Deze voegt de mogelijkheid toe om Skype-gesprekken te voeren vanuit de Outlook-app. Zoals gezegd lost Word alleen enkele fouten op, al is het niet duidelijk welke fouten dit precies zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2016, 16:41
Categorie Apps
Onderwerp microsoft office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.