‘Apple Music gaat muziekfragmenten leveren aan Musical.ly’

Apple Music gaat muziekfragmenten leveren aan Musical.ly, de populaire playback-app voor tieners. Daarmee proberen ze nieuwe leden voor Apple Music te werven.

Musical.ly is een populaire app onder tieners. De playback-app brak afgelopen zomer door en geeft je het gevoel dat je een artiest bent. Apple Music gaat vanaf vrijdag de muziekfragmenten leveren, zo zeggen bronnen.


Gebruiker van Musical.ly

Nu wordt de muziek nog geleverd door het Britse 7digital, maar daar komt vanaf vandaag verandering in. Musical.ly ziet zichzelf al een sociaal netwerk voor entertainment, bedoeld om korte muziekclips te maken. De app zelf bestaat al drie jaar, maar kreeg pas op een later moment populariteit, ongeveer gelijktijdig met Snapchat. Wereldwijd zouden er zo’n 100 miljoen gebruikers zijn.

Bekijk ook

Musical.ly is een hype onder tieners: playbacken is weer helemaal hot

Playbacken is hot en Musical.ly geeft je alle mogelijkheden om je eigen playbackfilmpje te maken en fans te verzamelen. Vooral jonge tieners proberen door te breken met Musical.ly.

Met Musical.ly kun je als ‘muser’ aan de slag gaan: je maakt korte video’s binnen de app, waarbij je playbackt op een liedje. Goede muziekfragmenten zijn daarom belangrijk in de app: je wilt wel de nieuwste hits kunnen terugvinden. Verder kun je in de app door afspeellijsten bladeren en trending ‘artiesten’ bekijken. Dit zijn meestal tieners die gewoon goed kunnen lipsyncen, maar er gebeuren ook wel eens andere dingen. Zo hebben will.i.am en Hailee Steinfeld via Musical.ly hun nieuwste nummers gepromoot en gaat Steinfeld morgen haar nieuwste liedje ‘Most Girls’ als eerste via Musical.ly beschikbaar stellen. Er zal ook een vragensessie zijn via Live.ly, gemaakt door hetzelfde bedrijf.

Dat Apple graag samenwerking met Musical.ly is wel te begrijpen: ze kunnen daarmee bij een jonge en fanatieke doelgroep duidelijk maken dat Apple staat voor muziek. Mogelijk houden ze er ook nog wat nieuwe Apple Music-leden en iTunes-verkopen aan over. Musical.ly bevat al de mogelijkheid om nummers via iTunes te kopen. Daarnaast hebben ze linkjes naar YouTube, zodat je kunt zien hoe de echte artiesten het nummer uitvoeren. Gebruikers van Musical.ly krijgen promoties van Apple Music te zien. Tieners die al lid zijn van Apple Music kunnen in de app naar volledige nummers luisteren binnen de app, terwijl anderen alleen een kort fragment te horen krijgen.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.