Gebruiker van Musical.ly

‘Apple Music gaat muziekfragmenten leveren aan Musical.ly’

Apple Music gaat muziekfragmenten leveren aan Musical.ly, de populaire playback-app voor tieners. Daarmee proberen ze nieuwe leden voor Apple Music te werven.

Musical.ly is een populaire app onder tieners. De playback-app brak afgelopen zomer door en geeft je het gevoel dat je een artiest bent. Apple Music gaat vanaf vrijdag de muziekfragmenten leveren, zo zeggen bronnen.

Gebruiker van Musical.ly

Nu wordt de muziek nog geleverd door het Britse 7digital, maar daar komt vanaf vandaag verandering in. Musical.ly ziet zichzelf al een sociaal netwerk voor entertainment, bedoeld om korte muziekclips te maken. De app zelf bestaat al drie jaar, maar kreeg pas op een later moment populariteit, ongeveer gelijktijdig met Snapchat. Wereldwijd zouden er zo’n 100 miljoen gebruikers zijn.

Met Musical.ly kun je als ‘muser’ aan de slag gaan: je maakt korte video’s binnen de app, waarbij je playbackt op een liedje. Goede muziekfragmenten zijn daarom belangrijk in de app: je wilt wel de nieuwste hits kunnen terugvinden. Verder kun je in de app door afspeellijsten bladeren en trending ‘artiesten’ bekijken. Dit zijn meestal tieners die gewoon goed kunnen lipsyncen, maar er gebeuren ook wel eens andere dingen. Zo hebben will.i.am en Hailee Steinfeld via Musical.ly hun nieuwste nummers gepromoot en gaat Steinfeld morgen haar nieuwste liedje ‘Most Girls’ als eerste via Musical.ly beschikbaar stellen. Er zal ook een vragensessie zijn via Live.ly, gemaakt door hetzelfde bedrijf.

Dat Apple graag samenwerking met Musical.ly is wel te begrijpen: ze kunnen daarmee bij een jonge en fanatieke doelgroep duidelijk maken dat Apple staat voor muziek. Mogelijk houden ze er ook nog wat nieuwe Apple Music-leden en iTunes-verkopen aan over. Musical.ly bevat al de mogelijkheid om nummers via iTunes te kopen. Daarnaast hebben ze linkjes naar YouTube, zodat je kunt zien hoe de echte artiesten het nummer uitvoeren. Gebruikers van Musical.ly krijgen promoties van Apple Music te zien. Tieners die al lid zijn van Apple Music kunnen in de app naar volledige nummers luisteren binnen de app, terwijl anderen alleen een kort fragment te horen krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2017, 8:26
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.