Apple Music heeft 6,5 miljoen betalende gebruikers

CEO Tim Cook spreekt openhartig over het aantal Apple Music-abonnees in een interview met de Wall Street Journal. Van de vijftien miljoen gebruikers van de muziekdienst, hebben 6,5 miljoen een betaald lidmaatschap afgesloten.

Apple Music covers

Tijdens een conferentie van de Wall Street Journal ging Tim Cook het gesprek aan met journalist Gerry Baker. In dit gesprek kregen we naast de officiële verschijningsdatum van de vierde generatie Apple TV ook eindelijk concrete cijfers over het aantal Apple Music-abonnees.


Apple is tot nu toe altijd erg geheimzinnig geweest over het exacte aantal gebruikers van Apple Music, de nieuwe muziekdienst die nu ongeveer vier maanden bestaat.

Bijna een maand nadat de gratis proefperiode eindigde voor veel gebruikers, zijn er volgens Tim Cook zo’n 6,5 miljoen betalende leden, terwijl er nog eens 8,5 de proefperiode benutten.

15 miljoen tegen 75 miljoen van Spotify

Dit zou dus betekenen dat Apple Music zo’n 15 miljoen gebruikers heeft. Ter vergelijking: Spotify had in juni 2015 75 miljoen actieve gebruikers, waarvan 20 miljoen betalende.

Uit ons eigen lezersonderzoek blijkt dat ongeveer een kwart van de iCulture-lezers bereid is om te betalen voor een abonnement op Apple Music.

Bekijk ook

Apple Music: 5 redenen om wel (of geen) betaald abonnement te nemen

Twijfel je of je een betaald abonnement op Apple Music moet nemen nu je proefabonnement aan zijn einde loopt? Wij geven je vijf reden om dit wel of juist niet te doen.

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.