Tim Cook: ‘Grote veranderingen op komst voor de autoindustrie’

Is Apple nu wel of niet bezig met het ontwikkelen van een eigen auto? Tim Cook maakt het er in ieder geval niet gemakkelijk op met zijn geheimzinnige uitspraken. In een nieuw interview benadrukt hij in ieder geval dat er grote veranderingen op komst zijn.

Tim-Cook-WSJ

Tim Cook schoof aan tijdens een conferentie van de Wall Street Journal, en sprak daar met journalist Gerry Baker openhartig over de Apple TV 4, Apple Music, de Apple Watch, het Upgrade Plan van de iPhone en het autoproject waar Apple aan zou werken. ‘De autoindustrie staat op het punt om te veranderen’, aldus Tim Cook.


In het hele interview is Tim Cook erg open over de verschillende onderwerpen die ter sprake komen, maar als de vermeende Apple Car ter sprake komt is hij een stuk geheimzinniger. Hoewel Cook benadrukt dat software steeds belangrijker wordt voor auto’s, focust Apple zich voorlopig op het overzetten van de iPhone-ervaring naar de auto door middel van CarPlay.

Wat we daarna gaan doen zien we tegen die tijd wel weer. Wel denk ik dat de gehele autoindustrie aan de vooravond staat van enorme veranderingen.

De rol van Apple in de autoindustrie

Hoewel Tim Cook dus benadrukt dat er grote veranderingen op komst zijn voor de autoindustrie, zegt hij niet welke rol Apple daar in zal spelen. Gisteren werd nog bekend dat Apple verschillende toptalenten weggekaapt zou hebben bij een bedrijf dat zich richtte op elektrische motoren. Daarnaast zou de auto van Apple op zijn vroegst in 2019 op de weg te vinden zijn, aldus de laatste geruchten rondom het autoproject van Apple.

Apple TV 4, Apple Watch en meer
Het belangrijkste nieuws dat daarnaast tijdens het WSJ-interview naar buiten kwam, was natuurlijk dat de Apple TV 4 op 26 oktober te bestellen is. Volgende week maandag dus al, waarna de eerste exemplaren tegen het einde van die week verstuurd worden.

Bekijk ook

Apple TV 4 vanaf 26 oktober te koop

De vierde generatie Apple TV is vanaf maandag 26 oktober te bestellen en wordt later die week uitgeleverd. Dit bevestigde Tim Cook in een interview.

Hoe openhartig Cook is over Apple Music-cijfers, zo gesloten is hij over verkoopaantallen van de Apple Watch. Hij benadrukt dat de klanttevredenheid van de Apple Watch torenhoog is, en dat er ‘veel’ van verkocht zijn, maar neemt geen exacte aantallen in de mond.

China goed voor meer dan 20% van de omzet

Dat steeds meer van deze klanten zich in China bevinden, blijkt wel uit Apple’s plan om voor het einde van het jaar 40 winkels in China te hebben. Voor nu is de Chinese markt goed voor meer dan 20 procent van de totale omzet van Apple.

Tim Cook stipt daarnaast kort het iPhone Upgrade Plan aan en benadrukt dat Apple hiermee niet de aanval opent op telecommaatschappijen. “Het is simpelweg een handig middel voor mensen die ieder jaar de nieuwste iPhone willen”, aldus Cook.

Foto: The Verge

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.