ABBO-app maakt lidmaatschappen beheren gemakkelijker

Hoeveel ben jij maandelijks kwijt aan abonnementen? Waarschijnlijk weet je dit niet precies, en dat is precies het doel van ABBO. Deze Nederlandse app zet al je lidmaatschappen op een rijtje.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

abbo-icon

Als je aan het einde van het jaar de balans opmaakt, schrik je misschien van alle abonnementen die bij elkaar toch heel wat geld kosten. Voorkom in 2016 dat dit je overkomt met ABBO, een nieuwe Nederlandse app die het gemakkelijk maakt om al je lopende lidmaatschappen op een rijtje te zetten.


Om het registreren van je abonnementen van makkelijker te maken, heeft ABBO (link) al verschillende suggesties voor je klaarstaan. Zo kun je kiezen uit categorieën zoals Bank & Verzekering, Media & Cultuur en Internet & Telefonie. Iedere categorie heeft zijn eigen kleur, zodat je ze wat gemakkelijker van elkaar kunt onderscheiden.

ABBO ABBO

ABBO stuurt ook notificaties

Naast de categorie en de naam kun je ook de begin- en einddatum van het lidmaatschap invullen in ABBO. Met deze gegevens kan de app je notificaties sturen, zodat je een maand, week of dag van tevoren weet dat je bijna moet betalen. Ook kun je notities en een bijlage toevoegen aan ieder abonnement.

Bekijk ook

Exact maakt van Apple TV een financieel dashboard

Exact heeft een Nederlandse app voor de Apple TV 4 uitgebracht, waarmee je je financiële adminstratie en voorraden kunt bekijken. Leuk voor de boardroom of de bedrijfskantine.

Als je veel verschillende abonnementen hebt, kan het wat tijd kosten om alles in te vullen. Na afloop heb je echter wel een duidelijk overzicht, dat je ook kunt rangschikken op einddatum en prijs.

Zo weet je in een oogopslag wanneer je bijna iets moet betalen en wat je maandelijks of jaarlijks kwijt bent aan al die verschillende lidmaatschappen. Wie weet kom je wel tot de conclusie dat je ook best zonder een dienst kan en bespaar je volgend jaar weer een paar tientjes. Want hoewel ABBO je abonnementen een stuk overzichtelijker maakt, zul je ze nog steeds zelf moeten betalen.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.