london-eye-ronddraaien

Apple wil Google verslaan met ‘realtime’ kaarten

Apple heeft iets nieuws in Apple Maps gestopt: bewegende animaties, zodat het lijkt alsof een reuzenrad echt ronddraait.

Het nadeel van kaartendiensten is dat je altijd een momentopname te zien krijgt van een paar maanden geleden. Bij straat- en satellietbeelden kan het zelfs gaan om de situatie van een paar jaar terug. Apple heeft daar nu iets op gevonden, om de indruk te wekken dat de beelden recenter zijn. Al gaat het daarbij wel om een flauw trucje: als je naar de Big Ben kijkt, krijg je het actuele tijdstip te zien en het reuzenrad London Eye draait rond.

london-eye-ronddraaien

Apple zou plannen hebben om nog meer bewegende objecten toe te voegen aan de kaarten. Ondertussen komen er ook steeds meer Flyover-steden bij. In Nederland is Rotterdam nog de enige stad met een Flyover-tour. We hebben dan ook meteen even gekeken of er in Rotterdam misschien bewegende elementen te zien zijn. Maar helaas: geen bewegende bootjes en ook geen mensen die op de Euromast aan het abseilen zijn.

big-ben-londen

De beelden zijn natuurlijk niet echt realtime. Je kunt niet zien hoe het verkeer in werkelijkheid over de autosnelwegen zoeft. Het gaat alleen om slim gekozen animaties, die de statische beelden wat verrijken. Aanwijzingen dat Apple zoiets wilde doen, was al te vinden in een patent voor Flyover 3D-beelden. Het is meer een grapje, dan dat je er daadwerkelijk iets aan hebt. Veel nuttiger zijn de (bijna wel) realtime verkeersstromen die je op de kaart kunt zien, zodat je vooraf weet of je in de file zult staan. Die heeft Google ook, plus handige openbaar vervoer-informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2015, 14:30
Categorie Apple
Onderwerpen apple maps, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.