Mac Pro oud en nieuw

Uitbreiding handelsmerk Mac Pro wijst op AR-beeldschermen of andere toepassingen

Een uitbreiding van het internationale handelsmerk voor de Mac Pro wijst mogelijk op nieuwe functies voor de professionele Mac, die in 2018 geheel wordt vernieuwd. Hierin wordt onder meer gesproken over een Augmented Reality-beeldscherm.

Mac Pro oud en nieuw

Tegen alle verwachtingen in bevestigde Apple begin deze maand dat er wordt gewerkt aan een geheel nieuwe Mac Pro. Deze nieuwe Mac Pro met een modulair ontwerp zou in 2018 op de markt moeten komen. Over de exacte vernieuwingen van de high-end Mac voor professionals liet Apple nog niet al te veel los. Maar langs een andere weg krijgen we nu een iets beter idee over mogelijke vernieuwingen, al kan het nog alle kanten opgaan.

Nieuwe functies voor Mac Pro?

Apple heeft een nieuwe aanvraag ingediend voor het bijbehorende handelsmerk van de Mac Pro, ontdekte Patently Apple. In de regel is dit een juridische formaliteit. Apple heeft het alleenrecht op de naam Mac Pro, maar dat gaat dan wel om specifieke gebieden. Die worden aangeduid met algemene termen, zoals computers en computer gaming machines. Als de Mac Pro functies of interne componenten krijgt die door het bestaande handelsmerk niet worden afgedekt, moet het handelsmerk worden uitgebreid.

Augmented reality-beeldschermen
Die uitbreiding lijkt nu een tipje van de sluier op te lichten van wat Apple mogelijk met de nieuwe Mac Pro van plan is. Apple heeft het handelsmerk aanzienlijk uitgebreid. Vrijwel alles wordt nu afgedekt, hoewel dat niet meteen betekent dat de Mac Pro zover zal gaan. Volgens Patently Apple zijn een hoop termen waarschijnlijk gewoon ruis, bewust opgenomen om Apple-watchers op een dwaalspoor te zetten. Een aantal daarvan zijn echter wel opvallend. Zo worden ‘augmented reality displays’, ‘3D spectacles’ en ‘smartglasses’ heel specifiek benoemd.

Patent voor slim transparant beeldscherm
Voor een dergelijk augmented reality-beeldscherm heeft Apple al een patent toegewezen gekregen. Daarin wordt een uitvinding beschreven waarmee gebruikers objecten, mensen of landschappen achter hun beeldscherm kunnen zien, terwijl ze aan het werk zijn. Dit zou ook geschikt kunnen zijn voor AR-toepassingen. Volgens Patently Apple behoort daarnaast een headset of slimme bril aangedreven door de Mac Pro eveneens tot de mogelijkheden.

Apple krijgt patent voor transparant beeldscherm

‘NASA-specialist werkt aan AR-hardware’
Het moge inmiddels duidelijk zijn dat Apple grote plannen met augmented reality heeft. Het bedrijf zou een team van duizend mensen hebben dat speciaal voor de iPhone 8 aan de technologie werkt. Deze week werd zelfs duidelijk dat Apple een AR-specialist van NASA heeft aangetrokken die zich met AR-hardware gaat bezighouden. Daarbij werd meteen de link gelegd met een augmented reality-bril, al valt niet uit te sluiten dat Apple’s plannen verder gaan dan dat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2017, 9:51
Categorieën Achtergrond, Geruchten
Onderwerpen augmented reality, mac pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.