Jeff Norris van de NASA voor augmented reality bij Apple.

Apple neemt augmented reality-specialist NASA in dienst

Apple heeft een nieuwe specialist op het gebied van augmented reality in dienst genomen. Jeff Norris van de NASA zou nu bij Apple aan de slag gegaan zijn om te werken aan hardware voor augmented reality. Wanneer zien we hiervan het resultaat?

Jeff Norris van de NASA voor augmented reality bij Apple.
De bewijzen dat Apple zich meer gaat bemoeien met augmented reality, stapelen zich zo langzamerhand op. Vorige week bleek nog dat Apple een augmented reality-bril test en nu meldt Bloomberg dat Apple Jeff Norris in dienst genomen heeft. Norris werkte eerder bij de NASA en richtte daar het Mission Operatinos Innovation Office op.

AR-specialist NASA aan de slag bij Apple

Jeff Norris ging in 1999 aan de slag bij de NASA en werkte aan diverse projecten. Zo maakte hij software voor het apparatuur om Mars te verkennen, zodat dit vanaf de grond bediend kon worden. Ook werkte hij aan nieuwe manieren om ruimtevoertuigen met behulp van augmented en virtual reality te bedienen. Nu blijkt dat Norris sinds begin dit jaar bij Apple aan de slag gegaan is in de rol van senior manager van het augmented reality team. Eerder gingen al geruchten dat Apple meer dan duizend mensen in dienst heeft die werken aan augmented reality.

Het team dat werkt aan augmented reality wordt volgens Bloomberg geleid door Mike Rockwell. Er wordt gewerkt aan een augmented reality-bril, maar ook aan AR-functies voor de iPhone. Mogelijk zien we hier dit jaar al het eerste resultaat van. Apple zou met de 3D-frontcamera van de iPhone 8 AR willen benutten, terwijl de dubbele camera op de achterkant waarschijnlijk verticaal geplaatst is voor virtual reality.

Toch duurt het nog wat langer voordat we speciale hardware van Apple gaan zien die gericht is op augmented reality. Apple zou pas in 2018 de eerste AR-specifieke hardware op de markt gaan brengen. Norris speelt bij de ontwikkeling van deze hardware een belangrijke rol, maar de exacte toepassingen blijven nog even geheim.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2017, 10:34
Categorie Apple
Onderwerp augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.