Apple test platform zelfrijdende auto op openbare weg

‘Eerste beelden van Apple’s zelfrijdende auto op de openbare weg’

Apple heeft voor het eerst een proefrit uitgevoerd voor zijn eigen platform voor zelfrijdende auto's, zo is te zien op verschillende foto's. Het gaat niet om een Apple Car, maar om een witte Lexus uitgerust met verschillende sensoren.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Apple test platform zelfrijdende auto op openbare wegApple is op de openbare weg begonnen met testen van zijn eigen platform voor zelfrijdende auto’s. Dit blijkt uit foto’s in handen van Bloomberg. Het gaat niet om een eigen Apple-car, maar om een proefrit met een witte Lexus SUV. Twee weken geleden kreeg Apple toestemming van de Amerikaanse staat Californië om met dit type auto de weg op te gaan.

Apple test witte Lexus uitgerust met sensoren

Op de foto’s is een witte Lexus van het type RX450h te zien, die volgens de tipgever afkomstig is van een van Apple’s locaties. De auto was uitgerust met allerlei sensoren. Naast radar en verschillende camera’s zou het daarbij gaan om Lidar, dat al sinds de jaren ’60 wordt gebruikt. Het radarsysteem maakt in plaats van radiogolven gebruik van lasers om de omgeving te scannen. Uit de foto’s zou blijken dat Apple het model met 64 kanalen gebruikt, dat een slordige 50.000 dollar kost. Lidar scant voortdurend de omgeving om de afstand tot bijvoorbeeld voorliggers en andere objecten te bepalen.

Apple doet proefrit met Lexus voor zelfrijdend auto-platform

Project Titan
Project Titan, zoals Apple’s project voor zelfrijdende auto’s intern heet, heeft in de tussentijd de nodige vertraging en tegenslagen opgelopen. Aanvankelijk wilde Apple in 2020 een eigen zelfrijdende auto op de markt brengen, maar sinds eind 2016 de projectleider vertrok ligt de focus nu op een eigen systeem voor zelfrijdende auto’s, dat in bestaande auto’s kan werken. Uit documenten die vorige week uitlekten bleek al hoe een dergelijk systeem zou kunnen werken. Dat valt uit de foto’s van Bloomberg niet op te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2017, 11:28
Categorie Geruchten
Onderwerpen auto, project titan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.