Apple maakt Daily Download-app voor eigen personeel

Daily Download is een app die Apple op de iPad beschikbaar gaat stellen voor eigen winkelmedewerkers. Het is een van de apps die in Apple Store 2.0 gebruikt gaat worden. Aanstaande zondag is het zover.

daily downloadApple gaat komend weekend de Apple Stores een makeover geven. In deze Apple Stores 2.0 zullen medewerkers rondlopen, die op hun iPads meteen klanten kunnen informeren. De eerste screenshots van de apps die daarop zijn geïnstalleerd, zijn inmiddels gelekt. Zo is er de Daily Download, een soort interne krant voor medewerkers. De app bevat geen tips voor leuke apps, maar geeft inzicht in de omzet van de Apple Store, het Apple-aandeel en de vooraadsituatie in de winkel. Deze app staat standaard op de iPads geïnstalleerd en was voorheen beschikbaar als website. Naast deze Daily Download zijn de nieuwe iPads ook voorzien van RetailMe, Apple Connect, Apple Directory, Concierge en de Easy Pay-applicatie voor het afrekenen. Mobile Genius en iRepair staan er ook op.

daily downloadMet al deze apps kunnen de medewerkers niet alleen zien hoe het in de winkel toegaat, maar ze kunnen ook klanten meteen helpen. Als je wel eens in een ‘echte’ Apple Store bent geweest, weet je dat je niet naar de kassa hoeft om af te rekenen. Een deel van de medewerkers draagt een Easy Pay-terminal mee, waarmee je meteen na het bekijken van de spullen kunt afrekenen. Het zijn nu nog kleine apparaatjes, voorzien van een iPod touch en een creditcardlezer. Straks zal afrekenen ook op de iPad mogelijk zijn.

Eerder schreven we op iPhoneclub over het evenement dat Apple komende zondag in de Apple Stores wil organiseren. Daarbij werd ook gesproken over het downloaden van een groot beveiligd zip-bestand, waar de Apple Stores pas zaterdag het wachtwoord van krijgen. Volgens een bron van 9to5mac gaat het om Mac OS X Lion, dat op de computers in de winkels zal draaien. De managers van de Apple Store hebben al wel te horen gekregen wat er ongeveer gaat gebeuren, maar ook zij horen de details pas vrijdagavond of zaterdag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 10:59
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen apple store, downloaden, ipad

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.