iPhone draadloos opladen

‘Apple introduceert draadloos opladen op afstand in 2017’

Apple zou aan een techniek voor draadloos opladen werken, waarmee je iPhones en iPads op een afstandje kunt opladen. We kunnen er naar verluid in 2017 al mee aan de slag.

iPhone draadloos opladen

Apple zou druk bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuw type draadloos opladen, dat apparaten op een grotere afstand van stroom kan voorzien dan de huidige technieken. Opvallend genoeg is het niet eens verre toekomstmuziek; we zouden er al mee aan de slag kunnen in 2017.

Bloomberg zegt verschillende bronnen gesproken te hebben die dichtbij de ontwikkeling van deze techniek staan. In tegenstelling tot huidige methodes om apparaten draadloos op te laden, zou die van Apple het toestaan om je iPhone en iPad gewoon in je hand te houden.

Opladen op langere afstanden

Sommige Android-telefoons moet je op een speciaal matje leggen om ze op te laden, en de Apple Watch klik je vast aan een schijfje om de accu van stroom te voorzien. Of we op dat moment echt door de kamer kunnen lopen met onze iDevices is nog niet duidelijk, omdat het niet zeker is hoe groot deze afstand tussen het apparaat en de lader precies kan zijn.

Apple heeft in het verleden al verschillende patenten ingediend op het gebied van draadloos opladen, en er zijn ook al meerdere geruchten geweest die erop duiden dat Apple de mogelijkheden in ieder geval onderzoekt.

Het gerucht van vandaag is dan ook vooral bijzonder omdat Apple het volgend jaar al wil toepassen. Voor de iPhone 7 komt draadloos opladen waarschijnlijk dus net te laat, maar wie weet zien we het terug in de iPhone 7s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2016, 8:20
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp draadloos opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.