Piloteer jetpack game

Piloteer is Apple’s gratis App van de Week

Hang een jetpack om je schouders en bewijs aan het publiek dat dit het vervoersmiddel van de toekomst is. Piloteer is Apple's gratis App van de Week.

Piloteer jetpack game

Je ziet er nu nog niemand mee vliegen, maar ooit worden jetpacks zo normaal als een fiets. Tenminste, dat denkt de hoofdpersoon in Piloteer: een enthousiaste uitvinder die zijn leven op het spel zet om het publiek te overtuigen dat jetpacks de toekomst zijn. Gelukkig levert het ook een leuke iPhone-game op.

Vliegen in Piloteer is knap lastig

In Piloteer (link) is het aan jou om halsbrekende toeren uit te halen die de bevolking moeten overtuigen dat jetpacks een prima vervoermiddel zijn. In de praktijk hebben wij wel onze twijfels, want om je poppetje in Piloteer langer dan vijf seconden in de lucht te houden is enorm lastig.

Piloteer vliegen

Door met je vingers op de linker en/of rechterhoek van het scherm te drukken, geef je het jetpack voorwaartse of achterwaartse kracht. Hierdoor schiet je dus recht omhoog als je beide knoppen indrukt, en zul je op het precies goede moment moeten schakelen om in een rechte lijn te blijven vliegen.

Piloteer is extra moeilijk

Om het allemaal nog iets complexer te maken trakteert Piloteer je op allerlei verschillende missies. Zo moet je netjes op een bankje landen, iets wat wij tot op heden niet voor elkaar gekregen hebben. Gelukkig maar dat het spel er zo grappig uitziet dat het ook leuk is als je er niks van bakt.

Piloteer heeft namelijk een cartooneske grafische stijl, waardoor het lijkt alsof ieder onderdeel van de wereld van papierknipsels gemaakt is. De golven van de zee zijn blauwe gekartelde papiertjes en ook het gras heeft duidelijk ruwe randen. Terwijl je missies volbrengt verdien je medailles, die je op hun beurt weer in kunt zetten om nieuwe gebieden te ontgrendelen.

Piloteer

Omdat Piloteer Apple’s gratis App van de Week is, kun je hem zeven dagen lang voor niets downloaden. Als je dus nog op zoekt bent naar een flinke uitdaging op je iPhone en iPad, dan ben je bij Piloteer zeker aan het juiste adres.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2016, 9:51
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.