apple-maps-zoek-mijn-iphone

Apple kiest ook op iCloud voor Apple Maps

Apple heeft Google Maps vervangen door Apple Maps op de iCloud-website. Daardoor is Google Maps nu vrijwel geheel vervangen.

Apple lijkt Google Maps nu definitief aan de kant te hebben gezet: op iCloud.com worden voortaan kaarten van Apple Maps getoond. iCloud.com was nog een van de laatste plekken waar Google Maps werd gebruikt. Het heeft behoorlijk lang geduurd, want Apple Maps werd al twee jaar geleden ingevoerd.

apple-maps-zoek-mijn-iphone

Je kunt het zelf constateren door naar iCloud.com te gaan en in te loggen bij Zoek mijn iPhone. Afgelopen september leek dat Apple het Maps-team wilde uitbreiden om te werken aan een “geavanceerd webplatform”. Dat leidde tot speculaties dat Apple Maps binnenkort wellicht in de browser te raadplegen zou zijn. Maar dat is nog niet het geval: wil je Apple Maps in de browser zien, dan zul je gebruik moeten maken van specifieke toepassingen, zoals Zoek mijn iPhone. De enige plek waar nu nog Google Maps wordt gebruikt is op de pagina waar je locaties van Apple Stores kunt opzoeken. Het moet een kleine moeite voor Apple zijn om dat ook aan te passen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2014, 19:02
Categorie Diensten
Onderwerpen apple maps, icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.