YouTube Apple TV

YouTube voor Apple TV vernieuwd

Google heeft het ontwerp van YouTube op de Apple TV aangepast. De Apple TV-app toont voortaan ook advertenties voordat video's beginnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

YouTube Apple TVDe Apple TV-app van YouTube heeft vandaag een compleet nieuw design gekregen. De vernieuwde YouTube-app voor Apple TV maakt meer gebruik van beeld en laat je makkelijker abonneren op accounts. Daarnaast worden er voortaan advertenties getoond bij video’s.

In onderstaande video demonstreert Google het nieuwe ontwerp voor YouTube op de Apple TV:

Op het moment van schrijven is het vernieuwde uiterlijk voor YouTube nog niet bij iedereen beschikbaar. Het lijkt er op dat YouTube het redesign geleidelijk uitrolt. Er is geen Apple TV-update nodig om het aangepaste kanaal te zien. Dit betekent echter ook dat het nieuwe design verplicht is.

Hoewel Google het ontwerp van YouTube op de Apple TV heeft aangepast, moet het redesign zich nog wel houden aan Apple’s designregels. De aangepaste app maakt hierdoor nog steeds gebruik van bijvoorbeeld hetzelfde toetsenbord voor zoekopties en dezelfde donkere achtergronden.

Apple heeft ook twee nieuwe kanalen toegevoegd aan de Apple TV: UFC.tv en Dailymotion. In de Verenigde Staten zijn ook kanalen voor The Scene en Fusion uitgerold.

Verschillende videodiensten hebben inmiddels een kanaal voor de Apple TV. Volgens eerdere geruchten moet het ooit mogelijk worden voor developers om eigen apps voor Apple TV te ontwikkelen. Nederlandse televisieomroepen houden deze ontwikkelingen nauw in de gaten. Het is alleen nog de vraag wanneer dit precies mogelijk wordt. Apple heeft niks aangekondigd en de nieuwe Apple TV is meermaals intern uitgesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2014, 18:05
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, google, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.