iphone 6 ios 8 plaatjes

iOS 8.1.2 nu te downloaden

Apple heeft iOS 8.1.2 beschikbaar gesteld voor de iPhone, iPad en de iPod touch. Hoe installeer je de nieuwste iOS 8-update?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone 6 ios 8 plaatjesApple heeft iOS 8.1.2 beschikbaar gesteld voor iPhone, iPad en iPod touch. De nieuwe iOS 8-update bevat bugfixes en andere oplossingen voor problemen. Daarmee volgt iOS 8.1.2 een eerdere bugfix-update op: midden-november bracht Apple iOS 8.1.1 uit. Je kunt iOS 8.1.2 installeren op alle iPhones, iPads en iPods die iOS 8 ondersteunen. Een volledige lijst met ondersteunde iDevices vind je in ons dossier.

Veranderingen iOS 8.1.2

iOS 8.1.2 lost een aantal problemen op, waaronder een probleem met beltonen (ringtones) gekocht in in de iTunes Store. Deze beltonen werden door een bug van een iDevice verwijderd. Na het installeren van iOS 8.1.2 moet je de verdwenen ringtones wel opnieuw downloaden. Dit doe je door vanaf je iOS-apparaat een speciale webpagina te bezoeken.

iOS 8.1.2 ringtones

iOS 8.1.2 installeren

Je kunt iOS 8.1.2 over the air installeren. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar de instellingen van je iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Druk op Algemeen.
  3. Druk op Software-update.
  4. Volg de stappen op het scherm.

Voor de installatie van iOS 8.1.2 is wel vrije ruimte nodig op je iDevice. Waarom iOS extra installatieruimte nodig heeft hebben we in een eerder artikel uitgelegd. Staat je iOS-apparaat te vol? Dan kun je de update ook vanuit iTunes installeren. Dat doe je door onderstaande stappen te volgen:

  1. Bevestig je iPhone, iPad of iPod touch met een kabel aan je computer.
  2. Start iTunes.
  3. Druk linksboven op het icoon van je aangesloten apparaat.
  4. Druk onder Overzicht op Zoek naar update.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Apple heeft iOS 8.1.2 nog maar net beschikbaar gesteld. Zie je de update niet staan of wil de download niet starten? Probeer het dan op een rustiger moment nog eens.

iOS 8.2 in ontwikkeling

In de tussentijd werkt Apple aan een grotere update voor iOS 8. In iOS 8.2 zal Apple onder andere ondersteuning toevoegen voor de Apple Watch met WatchKit. Op het moment is iOS 8.2 beschikbaar voor ontwikkelaars en betatesters. Waarschijnlijk wordt iOS 8.2 gelijktijdig met de Apple Watch beschikbaar gesteld. De Apple Watch verschijnt begin 2015.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2014, 15:26
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, ios 8.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.