Apple geeft honkballers een gratis iPad Pro

Apple heeft een deal met MLB gesloten om alle teams te voorzien van iPads met speciale software voor honkbalwedstrijden.

Apple heeft een meerjarig contract gesloten met Major League Baseball (MLB). Het houdt in dat alle professionele honkbalteams de beschikking krijgen over iPad Pro’s met speciale software om de statistieken en interactieve data van spelers te bekijken. Wat bijzonder is aan de deal, is dat Apple het hele proces van begin tot eind voor ze regelt: niet alleen de iPads, maar ook de extra stevige hoezen en de software.

Gratis iPad Pro voor honkbalcoaches

Honkbalcoaches krijgen de 12,9-inch versie van de iPad Pro, voorzien van software waarmee ze de prestaties van het team in de gaten kunnen houden. Ook bijzonder aan de deal is dat de ban op laptops, tablets en smartphones in de dugouts nog maar kortgeleden is opgeheven.

iPad Pro voor honkballers

Volgens Phil Schiller gaat Apple niet zomaar de papieren mappen vervangen door tablets, maar gaan ze helpen om dingen te realiseren die voorheen niet mogelijk waren. De iPad Pro’s zullen dit seizoen voor het eerst in de dugouts te zien zijn. Ze zitten in speciale rugged cases zodat bij een onhandig geslagen bal of een woeste juichactie van de coach niet meteen de tablet stuk is.

Bekijk ook

Apple haalt Canadese honkbalcoach in huis voor App Store-functie

Apple heeft voormalig sportcoach Jay Sartori in dienst genomen. De voormalig honkbalcoach gaat de Sport-sectie van de App Store aansturen.

Elke iPad Pro is voorzien van een speciale app, ontwikkeld in samenwerking met Apple. De app heet Dugout en haalt vóór elke wedstrijd de nieuwste statistieken van het team op, zodat de coach daar rekening mee kan houden. In de toekomst is het de bedoeling om ook realtime data te gaan aanbieden. De MLB werkt al langer met Apple samen, namelijk met het aanbieden van iBeacon-technologie in stadions. Mensen die een kaartje hebben gekocht kunnen daarmee makkelijker hun zitplaats vinden.

Bekijk ook

MLB-honkbalstadions gaan Apple's iBeacon-technologie gebruiken

Apple's iBeacon-technologie zal worden toegepast in MLB honkbalstadions. Via een app krijg je meer informatie, een wegwijzer naar je stadionstoeltje en meer.

In de Amerikaanse NBA wordt al jarenlang gebruik gemaakt van iPads om statistieken te bekijken en spelacties terug te kijken. In de NFL hebben ze gekozen voor Microsoft Surface-tablets, een deal die $400 miljoen opleverde maar teams wel verplicht dat ze duidelijk zichtbaar met Surface-tablets in de hand staan, op het moment dat de tv-camera’s op ze gericht zijn. Bij de deal tussen Apple en MLB hoeft dat niet.

De afbeelding boven dit artikel toont de app MLB At Bat op een normaal formaat iPad.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 maart 2016 om 9:13
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.