MLB-honkbalstadions gaan Apple’s iBeacon-technologie gebruiken

Apple's iBeacon-technologie zal worden toegepast in MLB honkbalstadions. Via een app krijg je meer informatie, een wegwijzer naar je stadionstoeltje en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

seatlocator-mlbMLB (Major League Baseball) is een Amerikaans sportfenomeen waar we op iPhoneclub vrijwel nooit aandacht aan besteden. Maar de nieuwste aankondiging van de honkbalorganisatie is ook voor Apple-gebruikers interessant, omdat het laat zien hoe Apple’s iBeacon-technologie kan worden ingezet. MLB heeft laten weten dat het in kaart brengen van binnenruimtes met iBeacon-technologie goed bruikbaar is. Honkbalfans krijgen persoonlijke informatie als ze bij een wedstrijd aanwezig zijn. Kom je binnen in het stadion, dan toont een iPhone-app waar je je stoeltje kunt vinden. Zodra je uit het openbaar vervoer komt krijg je al instructies hoe je bij het stadion komt. Nabij de ingang toont de app de streepjescode van je ticket op het scherm.

MLB stadionJe kunt ook tickets in de Passbook-apps laden of online kaartjes kopen terwijl je naar het stadion loopt. Extra foto’s en video’s houden je op de hoogte van eerdere wedstrijden. En omdat de app elk bezoek aan het stadion vastlegt kunnen teams hun trouwste fans belonen met iets extra’s, zoals een kortingsbon voor een extra drankje of snack. De Mets zullen Apple’s iBeacons als eerste gaan gebruiken. Daarna zullen veel andere teams in 2014 volgen, zo is de verwachting.

Er zijn al meer organisaties die plannen hebben om iBeacons te gaan gebruiken, zoals Estimote. Dit bedrijf is van plan om Bluetooth-kastjes in winkels te gaan plaatsen. Meer informatie over iBeacons vind je in ons artikel ‘iOS 7 uitgelicht: Bluetooth- en Wi-Fi-accessoires en gehoorapparaten‘. iBeacon is gebaseerd op Bluetooth LE (Low Energie) en is bedoeld voor navigatie binnenshuis. Het werkt op korte afstand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2013, 14:01
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.