Apple heeft plannen voor App Store beta-programma

Apple is van plan een beta-programma voor de App Store te lanceren. Daarmee kunnen ontwikkelaars hun applicaties op grotere schaal laten teten door beta-testers, nog voordat ze in de App Store staan.

iPhone beta-applicatiesDe iTunes App Store bevat inmiddels honderden applicaties maar voor ontwikkelaars is het proces niet helemaal vlekkeloos gegaan. Zo klagen ze dat het te lang duurt om bugfixes door te voeren, is het goedkeuringsproces ondoorzichtig en ontbreekt enige vorm van communicatie. Craig Hockenberry, de maker van Twitterific, klaagde eerder al dat het alleen mogelijk is om een applicatie te testen door deze aan tienduizenden gebruikers beschikbaar te stellen. Daar lijkt nu verandering in te komen: een ontwikkelaar vertelde tegen Crunchgear dat Apple bezig is met een App Store beta-programma.

Binnen een paar dagen moet het beta-programma toegankelijk zijn voor ontwikkelaars, die per applicatie 100 beta-testers kunnen uitnodigen. Om deel te nemen moeten de testers het serienummer van hun iPhone doorgeven aan de ontwikkelaar, die met het nummer de applicatie kan vrijgeven aan de tester. De betaversies van programma’s zullen via de App Store beschikbaar worden gesteld. Bijkomend voordeel is dat applicaties die nog niet door Apple zijn goedgekeurd al wel via het beta-programma naar testers kunnen worden gestuurd.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2008, 16:05
Categorie Apps
Onderwerpen app store, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.