Episodic maakt flash-video’s geschikt voor iPhone

Episodic is een nieuwe dienst waarmee je flash-video's van websites op de iPhone kunt bekijken. De werkwijze is echter wel wat omslachtig, via een rss-feed van de videosite.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

episodicEpisodic is een nieuwe online dienst waarmee flash-video’s van websites worden geconverteerd naar een formaat die je kunt afspelen in de Safari-browser. Episodic is geschikt voor videosites zoals Blip, YouTube en Metacafe. De website neemt rss-feeds van de videosites en converteert alle beschikbare filmpjes naar iPhone-formaat. Heb je een website waarop je filmpjes publiceert, dan kun je iPhone-gebruikers doorsturen naar Episodic om de betreffende filmpjes ook op de iPhone te kunnen bekijken.

De mogelijkheden zijn nog wat beperkt, maar Episodic heeft al wel wat plannen om de dienst verder te verbeteren. Zo kunnen bloggers straks geld verdienen met videocontent – al is er nog wel een zwak punt: iedereen kan een rss-feed van een bepaalde website toevoegen en geld verdienen aan andermans videofilmpjes. Verder is het lastig dat je niet de URL van een website kunt toevoegen om snel een filmpje te kijken: je zult altijd eerst op zoek moeten gaan naar de rss-feed.

Episodic is vandaag van start gegaan.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerpen flash, h.264, video, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.