App Store iOS 7

Apple heeft 20 miljard dollar uitbetaald aan ontwikkelaars

Apple heeft ontwikkelaars maar liefst 20 miljard dollar uitbetaald. Dit maakte Apple bekend bij de presentatie van kwartaacijfers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store iOS 7Gisteravond maakte Apple de kwartaalcijfers bekend, die wij uiteraard al uitgebreid hebben besproken. Apple had het echter niet alleen over de hoeveelheid verkochte iPhones, iPads en iPods. Op een later moment ging het ook over heel andere zaken, zoals bijvoorbeeld het succes van de App Store. Apple bleek toen maar liefst 20 miljard dollar te hebben uitgekeerd aan ontwikkelaars. Bovendien zijn er 75 miljard apps gedownload.

Bij iedere verkochte app wordt 70 procent van de omzet uitgekeerd naar de ontwikkelaar. De overige 30 procent gaat naar Apple toe. Volgens de nieuwe data heeft Apple 20 miljard dollar uitgekeerd sinds de introductie van de App Store in 2008. Een indrukwekkend cijfer: in januari dit jaar stond te teller namelijk nog op 15 miljard dollar. Toen bleek overigens al dat het bedrag snel begon te groeien: in alleen 2013 zou Apple namelijk 10 miljard dollar hebben uitgekeerd.

Bekijk grafiek.
Grafiek met iPhone-verkopen niet goed zichtbaar? Hier vind je een grotere versie.

De hoeveelheid downloads is in de App Store ook significant gegroeid. Iets meer dan een jaar geleden waren er 50 miljard apps gedownload, maar inmiddels zijn het er 75 miljard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 10:02
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen app store, cijfers, developers, mijlpaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.