Apple heeft 20 miljard dollar uitbetaald aan ontwikkelaars

Apple heeft ontwikkelaars maar liefst 20 miljard dollar uitbetaald. Dit maakte Apple bekend bij de presentatie van kwartaacijfers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store iOS 7Gisteravond maakte Apple de kwartaalcijfers bekend, die wij uiteraard al uitgebreid hebben besproken. Apple had het echter niet alleen over de hoeveelheid verkochte iPhones, iPads en iPods. Op een later moment ging het ook over heel andere zaken, zoals bijvoorbeeld het succes van de App Store. Apple bleek toen maar liefst 20 miljard dollar te hebben uitgekeerd aan ontwikkelaars. Bovendien zijn er 75 miljard apps gedownload.


Bij iedere verkochte app wordt 70 procent van de omzet uitgekeerd naar de ontwikkelaar. De overige 30 procent gaat naar Apple toe. Volgens de nieuwe data heeft Apple 20 miljard dollar uitgekeerd sinds de introductie van de App Store in 2008. Een indrukwekkend cijfer: in januari dit jaar stond te teller namelijk nog op 15 miljard dollar. Toen bleek overigens al dat het bedrag snel begon te groeien: in alleen 2013 zou Apple namelijk 10 miljard dollar hebben uitgekeerd.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek.
Grafiek met iPhone-verkopen niet goed zichtbaar? Hier vind je een grotere versie.

De hoeveelheid downloads is in de App Store ook significant gegroeid. Iets meer dan een jaar geleden waren er 50 miljard apps gedownload, maar inmiddels zijn het er 75 miljard.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.