Apple gaat iCloud-mailwisseling met andere aanbieders versleutelen

Apple gaat e-mail tussen iCloud en andere aanbieders zoals Gmail en Hotmail voorzien van encryptie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Vegen in iOS 8 MailApple gaat maatregelen nemen om te zorgen dat e-mailtjes die via iCloud worden verstuurd altijd versleuteld zijn tijdens het verzenden tussen partijen. NPR deed onderzoek naar de beveiliging van bekende e-maildiensten en concludeerde:

Apple encrypts e-mail from its customers to iCloud. However, Apple is one of the few global email providers based in the U.S. that is not encrypting any of its customers’ email in transit between providers.

Na publicatie beloofde Apple dat dit probleem zal worden opgelost. Bij het sturen van berichtjes tussen iCloud-gebruikers is er niets aan de hand, maar wel als je vanuit je iCloud-account naar bijvoorbeeld Gmail of Hotmail/Outlook stuurt.

Volgens NPR hebben mensen die gebruik maken van een me.com en mac.com e-mailadres te maken met ondeugdelijke beveiliging, maar het geldt toch ook voor mensen met een nieuwer iCloud.com adres.

Er is nog meer aan de hand: wist je dat de carrier-instellingen die de telecomaanbieders naar je iPhone sturen ook geen encryptie hebben? Volgens Apple is dat op zich geen probleem: de updates kunnen niet door booswichten worden gewijzigd en er vindt authenticatie plaats. Maar er rammelt nog meer: als je gaat shoppen in de Apple Store is de informatie vóór het inloggen ook niet beveiligd, waardoor de NSA zou kunnen achterhalen dat je Abba-fan bent.

De verbeterde beveiliging komt ‘binnenkort’. Mogelijk moet Apple samenwerken met de diverse maildiensten om het goed te regelen. Bij iMessage en FaceTime is alles trouwens wel goed voor elkaar: daar is volledige encryptie van begin- tot eindpunt ingeschakeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:44
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerpen e-mail, encryptie, icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.